Střelec z třineckého špitálu zůstává ve vazbě: Může dostat punc teroristy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Střelec z třineckého špitálu zůstává ve vazbě: Může dostat punc teroristy?

Miroslav B. (44) z Třince, který vzal do místní nemocnice zbraň a vystřelil. Hrozí mu za to dlouhé vězení. Navíc se nehodlá vzdát své verze, že bránil spravedlnost.
Miroslav B. (44) z Třince, který vzal do místní nemocnice zbraň a vystřelil. Hrozí mu za to dlouhé vězení. Navíc se nehodlá vzdát své verze, že bránil spravedlnost. (archiv)

Na soud si počká za mřížemi! Miroslav B. (44), který letos v červnu v třinecké nemocnici pálil ze samopalu, se z vězení nedostane. Soud mu včera prodloužil vazbu.

Incident se odehrál kolem 4. hodiny ráno, kdy se dva podnapilí muži snažili dostat do areálu nemocnice a ostraha jim v tom chtěla zabránit. Miroslav B. se vzdálil, poté se vrátil se zbraní a vystřelil, naštěstí jen do země. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo. Hrozí mu až osm let basy.

„Miroslav nechce upustit od svojí verze, že místo cesty pro zbraň měl volat policii,“ řekl jeho právník Pavel Anderle. V posudku od vězeňské psycholožky dokonce stojí, že by mohl být souzen jako terorista. Za to by mu hrozilo 20 let, nebo i doživotí. „To je přestřelené, nikoho nezranil a dosud byl bezúhonný,“ uvedl jeho advokát.

Existuje druhé video?

Miroslav B. přiznává, že jednal ve zkratu. A je mu prý záhadou, že se případ točí jen na kamerovém záznamu od vrátnice, kde vystřelil. „Kde je druhý, na kterém bylo vidět, jak nás ochranka bije?“ ptal se obviněný. Podle mluvčí nemocnice Ireny Sikorové Nožkové na prostranství před chirurgickou ambulancí kamera je. „Snímá příjezd sanitek,“ sdělila. Policie počet videozáznamů neupřesnila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.