Šílenec pobodal dvě ženy na Novodvorské ulici: Policie ho zastřelila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Šílenec pobodal dvě ženy na Novodvorské ulici: Policie ho zastřelila

Zde šílenec zamýšlené oběti napadl na přechodu, kousek od OC Novo Plaza.
Zde šílenec zamýšlené oběti napadl na přechodu, kousek od OC Novo Plaza. (Foto Aktu.cz)

Náhodně si vyhlédl dvě ženy a na Novodvorské ulici plné lidí je pobodal. Do akce musela i zásahovka. Ta útočníka zastřelila. Muž (†34) byl v minulosti údajně psychiatrickým pacientem.

Nevyprovokovaný útok se odehrál o sobotním večeru nedaleko novodvorského obchodního centra. Hrůzným detailem je, že se ženy staly terči útoku úplnou náhodou. Podle policejního mluvčího Richarda Hrdiny se s útočníkem ani neznaly. „Jedna z žen utrpěla vážná zranění. Byla uvedena do umělého spánku a převezena do motolské nemocnice. Druhá napadená utrpěla lehčí zranění,“ sdělila po útoku mluvčí záchranářů Jana Poštová. A co stálo za brutálním činem? „Jednou z vyšetřovacích verzí je, že muž zaútočil kvůli svému psychickému stavu,“ nastínil Hrdina.

Policistům se vysmíval

Svědci popsali mrazivé detaily zásahu. Útočník měl být v minulosti psychiatrickým pacientem. Policejním výzvám se jen smál a se zakrváceným nožem se pak rozběhl i proti nim. Strážci zákona museli střílet a muž svým zraněním podlehl. Zásah prošetří Generální inspekce bezpečnostních sborů, svědci se ale shodují, že policie udělala vše správně. „Muže resuscitovali tak 15 minut. Jednali rychle a organizovaně. Dobrá práce,“ očitá svědkyně na twitteru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.