8 mrtvých v Hamburku: Zuřivý muž vystřílel království jehovistů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

8 mrtvých v Hamburku: Zuřivý muž vystřílel království jehovistů

Na místě zasahovali záchranáři a policie.
Na místě zasahovali záchranáři a policie. (Foto ČTK)

V noci na pátek zazněly v hamburské čtvrti Alsterdorf smrtící výstřely. Pachatel Philipp F., 35letý bývalý člen svědků Jehovových původem z Bavorska, vzal útokem budovu této církve, takzvanou »Síň království«.

Zastřeleno bylo sedm lidí včetně nenarozeného dítěte (matka zranění přežila) a dalších osm zraněno, z toho čtyři vážně. Střelec, jenž údajně zabíjel v záchvatu zuřivosti, spáchal sebevraždu. Naštěstí, protože u sebe měl celkem 300 ostrých nábojů! Ještě v únoru u něj policie kontrolovala způsobilost a podmínky pro držení zbraně, tehdy prý nevykazoval žádné známky psychických problémů.

Svědkové Jehovovi jsou křesťanským náboženským hnutím s vlastním výkladem bible, mají celosvětově kolem osmi milionů členů, v Německu asi 200 tisíc.



Přečtěte si
AHel
11. 3. 2023 • 22:03

Svět se zbláznil, nevím, proč "Svědci Jehovovi" nejsou zakázaní. Jako trenérka sportovní gymnastiky jsem měla několik let s nimi, co do činění a je to hrůza. Děti žijí dvojí život, ten ve škole a na kroužcích a ten doma. Jsou psychicky vykolejení, chtěly by být normální, ale doma jim to nedovolí, nemohly na vánoční večírek, ani vánoční závody, jedna se šprajcla, že chce, nedovedete si představit, jak to mámu vytočilo. Nakonec přestaly chodit (byly to dvě sestry) strašně mi jich bylo líto!!!!! Nevím, proč se o tom veřejně nemluví, to je sekta, která ničí děti a je jim to dovoleno!!!! a nejenom děti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.