Fotografka Iveta Sahulová zažila domácí násilí: Díky Aha! si plním sny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Fotografka Iveta Sahulová zažila domácí násilí: Díky Aha! si plním sny

Nejvyšší hora Krušných hor Klínovec se západem slunce.
Nejvyšší hora Krušných hor Klínovec se západem slunce. (Foto pro Aha! Iveta Sahulová Bishai)

Litovat se a sedět doma se založenýma rukama. Takhle se trápení a problémy neřeší. Ví to i Iveta Sahulova Bishai (44) z Krušnohoří, která na vlastní kůži zažila, jaké to je být od partnera fyzicky napadána. Nepříjemné životní zkoušce se vzepřela a nyní si i díky Aha! plní své sny.

„Nemám štěstí na partnery. Ten poslední mi fyzicky ubližoval. Opustila jsem ho až po dost nepříjemné zkušenosti,“ vypráví. K osudovému incidentu došlo za volantem, během jízdy po pražském okruhu, kdy jí dal partner po hádce pěstí do nosu. „Začala mi téct krev, já zmatkovala, ale naštěstí jsem zajela na kraj a zastavila. Přítele jsem vyhodila z auta a najednou jsem si všimla, že za mnou stojí jiný vůz. Z něj vylezla paní, která mi nabídla svou pomoc,“ doplňuje. Se zlomeným nosem a šrámy na duši se pak Iveta dlouho léčila. Aby na zlou zkušenost zapomněla, upnula pozornost k novému koníčku – focení. To jí šlo náramně.

Když si jich všimla redaktorka Aha! a použila je ke článku, získala nový impuls. „Hrozně mě to nakoplo. Moc za to děkuji. Začala jsem přemýšlet, jak to udělám, abych si mohla koupit pořádné fotografické vybavení. Do té doby jsem fotila dronem, ale přes mobil. Neznala jsem pojmy typu clona, ISO a podobně,“ líčí Iveta, která se začala vzdělávat, učí se používat novou fotografickou techniku a její amatérské fotografie vypadají jako od profesionála. „Chtěla bych tímto ostatní motivovat. Pokud jste zažili něco nepěkného nebo nevíte, co se svým životem, nevzdávejte se, nelitujte se, ale jděte dál. Poznávejte jiné krásy života,“ uzavírá.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.