Nechutné praktiky drogového gangu: Mučírna v kontíku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nechutné praktiky drogového gangu: Mučírna v kontíku

Výbavička, jak se patří
Výbavička, jak se patří (AP)

Šokující záběry zveřejnili vyšetřovatelé v rámci soudu s nizozemským drogovým gangem, který v blízkosti města Roosendaal provozoval lidskou mučírnu! 11 členů gangu tak vyfasovalo trest ve výši jednoho roku až devíti let za mřížemi.

Zločinecký syndikát provozoval mučírnu v sedmi lodních kontejnerech. Každý byl vybaven jinými proprietami – nechyběly svorky na prsty, skalpely, kladiva na rozmačkání prstů, kleště, nůžky, pilky či plynové hořáky, šněrovací pytle, ale i mrazák nebo vana s nedalekými balíky malty… V posledním kontejneru se dokonce nacházelo mučící zubařské křeslo, jak ukazuje obrázek zveřejněný policií, která prostory odhalila díky dešifrování zpráv mezi mučiteli na on-line platformě EncroChat. Co vše gangsteři svým obětem, většinou z konkurenčních mafiánských rodin, prováděli, si lze, bohužel, živě představit. A tvrzení obžalovaných, že kontejnery sloužily jen na vystrašení, moc důvěryhodně nepůsobí. I proto dostali dva podezřelí tresty ve výši devíti let, další dva si odsedí po osmi rocích. Zbylí »pomocníčci« inkasovali nižší tresty, nejhůře to ale odnesl jejich kápo, jistý Roger P. alias Piet Costa. Ten v kombinaci s trestem za pašování kokainu stráví za mřížemi přes 15 let!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.