Chtěli párty, přišla smrt: Sebastian vypil drogový koktejl a zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Chtěli párty, přišla smrt: Sebastian vypil drogový koktejl a zemřel

Sebastian (†20) zaplatil za drogové experimenty životem. Nyní soudí jeho kamarády a muže, který jim měl drogy prodat.
Sebastian (†20) zaplatil za drogové experimenty životem. Nyní soudí jeho kamarády a muže, který jim měl drogy prodat. (Foto Blesk - Michal Charbulák a archiv)

Drogové experimenty se těžce nevyplatily trojici kamarádů. Chtěli se bavit, ale Sebastian (†20) se po vypití drogové směsi začal zmítat v křečích. Pár chvil nato byl mrtev! Před soudem stojí »dealer« Jan T. (35) a kamarád Dennis K. (23).

Tři přátelé Dennis, Daniel a Sebastian si chtěli prodloužit drogový večírek v hospodě na Dlouhé třídě v Havířově. Jan T. jim měl prodat drogy, které Dennis K. nasypal do hrníčku s čajem. Zatímco on a Daniel si jen usrkli, Sebastian obsah hrnku vypil na ex. Pak nastaly hrůzné chvíle. „Začal být malátný, koktal, oči mu lezly z důlků. Pak se začal zmítat v křečích,“ popisovali u soudu svědci. Až po dlouhých minutách měl Jan T. zavolat sanitku, Sebastianovi se ale navždy zastavilo srdce.

Hrozila všem?

Jak Aha! zjistilo, nikdo z nich zřejmě netušil, jak smrtící nápoj pijí. „Kluci chtěli po Janovi T. extázi a na stůl dali dva tisíce korun. Jenže on měl u sebe jen pervitin. Chamtivost ho přiměla jim prodat čistý pervitin, ale tvrdil, že jde o jeho lehčí variantu speed. Netušili, co pijí, mohlo to zabít všechny,“ řekl Aha! u soudu zdroj. Jan T. je v průšvihu, pokud se prokáže, že to byl on, kdo drogy prodal. U Dennise K. je pře mezi žalobou a obhajobou, zda tím, že drogy smíchal s čajem, o čemž všichni věděli, vůbec spáchal trestný čin. Oba muži vinu popírají, hrozí jim však 10 až 18 let basy.

Jan T. (35) měl být tím, kdo drogy třem kamarádům prodal.

Léčili ho mlékem

Kolabujícího Sebastiana se jeho kamarádi i Jan T. snažili rozchodit po hospodě, lili do něj vodu, ale nic nepomohlo. Pak ho vzali ven na vzduch, kde jim jakýsi zkušený feťák poradil, že mu mají podat citrony a mléko. To sice udělali, Sebastian však kolaboval dál. Až pak zavolali sanitku.

Napumpován drogami

Podle výpovědí svědků měla trojice kámošů za sebou v době incidentu dva dny bezuzdného kalení. Měli v sobě alkohol, kokain, extázi i pervitin. „Pitva ukázala, že Sebastian toho měl v sobě tolik, že mu hrozil kolaps po čemkoli dalším, co by si vzal,“ řekl zdroj Aha!.

Jeden z trojice přátel Dennis K. (23) sám stanul u soudu, protože směs drog v čaji smíchal.

Co je to speed

Speed je stimulační droga na bázi amfetaminu. Je to příbuzný pervitinu neboli metamfetaminu, i jejich účinky jsou podobné. U amfetaminu ale většinou trvají kratší dobu.



Přečtěte si
Dianthos
12. 7. 2022 • 15:06

Připadá mi nesmyslné trestat kamaráda zemřelého za to, že on nasypal drogu do hrníčku. Kdyby to nebyl on, byl by to ten druhý. Někdo jí tam nasypat musel. Kupovali si jí společně.
Tam spíš vidím neposkytnutí pomoci, když se ho snažili amatérsky oživovat podle rad ostatních feťáků a nezavolali mu sanitku.
Ale podle toho, co je psáno, měl v sobě tak velké množství drog z několikadenního flámu, že by mu nejspíš nepomohli ani v nemocnici.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.