Celníci na ruzyňském letišti zadrželi paní: Kufr plný KOKAINU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Celníci na ruzyňském letišti zadrželi paní: Kufr plný KOKAINU

Pláty s kokainem.
Pláty s kokainem. (Foto Celní úřad Praha Ruzyně)

Na kšeftu s drogou chtěla nejspíš vydělat cizinka (53). Z peruánské Limy přes Amsterdam do Prahy pašovala kokain. Na ruzyňském letišti v Praze na její omamný náklad přišli celníci.

Ženu vytipovali na základě běžné kontroly. Když kufr projel rentgenem, bylo jasné, že zavazadlo má dvojité dno, pěkně napěchované, a její cesta za nekalým výdělkem končí. „S použití sondážní jehly byla zjištěna neznámá látka, která po provedení drogového testu pozitivně reagovala na kokain,“ uvedla Šárka Miškovská, mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně.

Ze zavazadla nakonec celníci vytáhli 3015 g drogy včetně obalového materiálu. Přesné množství pašovaného kokainu bude podle Šárky Miškovské zjištěno dodatečnou komplexní odbornou analýzou. Zda měl kokain skončit na našem trhu, nebo putovat dále do zahraničí, vyšetřovatelé zjišťují. Cizinku si převzala Policie ČR. Je podezřelá z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Pašeračce hrozí až pět let vězení.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.