Při nehodě zabila policistu: Měla účet na 21 vodek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Při nehodě zabila policistu: Měla účet na 21 vodek

Jitka R. přišla k soudu v doprovodu svého muže.
Jitka R. přišla k soudu v doprovodu svého muže.  (Foto ČTK/Vít Šimánek, ara)

Osm až 15 let natvrdo! Tak dlouho může strávit ve vězení Jitka R. (41), která předloni v červenci opilá nabourala v Praze do policejního vozu z Moravy. Policistu Pavola K. (†31) na místě zabila a jeho dva kolegy vážně zranila.

„Cítí se vina tím, že se pod vlivem alkoholu přivedla z nedbalosti v reakci na stresovou situaci v rodině do stavu nepříčetnosti, v němž jsem pak zavinila dopravní nehodu, bohužel s tragickým následkem,“ stojí ve vyjádření, které Jitka R. předala soudu prostřednictvím svého obhájce. Jitka R. byla krátce před tragédií s manželem a dětmi na výletě v plaveckém bazénu. Opila se prý proto, že její muž tam flirtoval s jinou ženou. Obhájce řidičky včera soudu předložil účet na 4200 Kč, který její manžel platil. Kromě pár nealko nápojů či zmrzliny je na něm také 21 vodek! Panáky ovšem podle ní začal objednávat někdo jiný u stolu. Netuší, kolik jich vypila. Krátce poté, co dorazili domů, vzala klíčky od auta a odjela. Po chvíli způsobila neštěstí.

Vyšší sazba

Původně byla obžalována z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud v Praze ale případ překvalifikoval na obecné ohrožení s vyšší trestní sazbou.

Požila i drogy?

V místě, kde byla stanovená rychlost maximálně 80 km za hodinu, se Jitka R. za volantem mercedesu řítila rychlostí 150 km/hod! „Dechová zkouška ukázala 2,13 promile. Tehdejší policejní prezident Jan Švejdar na Twitteru uvedl, že řidička kromě alkoholu požila také před jízdou »snad všechny dostupné drogy«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.