Zdrogovaný šofér vezl tuny výbušnin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zdrogovaný šofér vezl tuny výbušnin

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Celní správa ČR)

Převážel v Německu nebezpečné výbušniny. Přesto se před jízdou posilnil drogami! Tohoto povedeného řidiče kamionu české firmy chytila na dálnici u Kolína nad Rýnem německá policie, když převážel 300 nezajištěných sudů s třaskavinou.

Dopraváci zastavili řidiče na dálnici A 555 na okraji Kolína nad Rýnem ve středu. Když jim ukázal svůj náklad, nestačili se divit. „V barelech bylo nalezeno zhruba 10 tun výbušnin. Kromě toho se objevil další důvod, proč řidiči zakázat jízdu. Byl totiž pod vlivem drog. Policisté si objednali vzorek krve, zatímco úředníci specializující se na nákladní dopravu zorganizovali přes kurýra náhradního řidiče,“ uvedla včera kolínská policie na Facebooku. Náklad pak přepravili do specializované firmy v Hürthu, kde byly sudy s výbušninou zajištěny protiskluzovými rohožemi a pásy. „Teprve po kompletní kontrole bezpečnosti nákladu a uhrazení bezpečnostního poplatku ve výši 900 eur (24 000 Kč) bylo náhradnímu řidiči dovoleno pokračovat v cestě,“ dodali policisté.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.