Ve Strakonicích otevírá obchod budoucnosti: Nákup bez prodavaček | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ve Strakonicích otevírá obchod budoucnosti: Nákup bez prodavaček

Na vstupu do prodejny je informační tabule s popisem nákupu.
Na vstupu do prodejny je informační tabule s popisem nákupu. (Foto Aha! – V. Hradská)

Ve dne běžný obchod, v noci se zákazníci budou obsluhovat sami! I u kasy. Ve Strakonicích se dnes otevírá první prodejna svého druhu u nás.

Obchod s potravinami v centru Strakonic bude ve dne soužit jako prodejna s běžným provozem a obsluhujícím personálem. Kdo ale třeba kvůli práci nestíhá, ten si může nakoupit také po zavírací době. Do obchodu se ale lidé dostanou jen na základě bankovní identity a aplikace stažené v mobilu. Těmto zákazníkům bude k dispozici veškerý sortiment kromě chladicího pultu s lahůdkami a uzeninami.

Už od pondělí si lidé mohli během dne pod dohledem prodavaček zkušebně nakoupit tak, jako by tam nebyly. „Nebylo to těžké. Vybrala jsem si zboží a projela samoobslužnou digitální pokladnou. Na displeji mě to navedlo na druh či počet kusů, pak jsem platila kartou. Bylo to docela snadné,“ popsala Aha! jedna ze zákaznic. Co lidi ale nejvíce zajímá je, jak se v noci do obchodu řetězce COOP dostanou. To vysvětluje informační tabule, která je umístěna u vchodu. My vám to prozradíme v boxu pod textem.

Nákup krok za krokem

  1. Zaregistrujte se do aplikace Contio – automatická prodejna COOP Strakonice
  2. Pro vstup do obchodu použijte QR kód v mobilu. Ten přiložíte k čidlu.
  3. Nakoupíte si a naskenujete svůj QR kód na čtečce pokladny.
  4. Naskenujete na pokladně vybrané zboží. Potvrdíte nákup a zaplatíte platební kartou nebo mobilem.
  5. Při odchodu naskenujete QR kód z aplikace pro odchod a automatické dveře se otevřou.

Co je bankovní identita?

Jde o jakousi digitální občanku. Pomocí bankovní identity lze rychle ověřit, o koho jde. Bankovní identitu má každý, kdo používá internetové bankovnictví. Než si ho zavedl, musel uvést svou totožnost a další přihlašovací údaje. Ty banka ověřila pomocí osobních dokladů. Bankovní identitu lze nyní použít nejen v peněžním ústavu, ale i při komunikaci s úřady.

Víte, že...

...v obchodě jsou umístěny sledovací kamery? Ty by měly odradit od krádeží. ...druhá prodejna bude za pár měsíců v provozu v Českém Krumlově? ...družstevní řetězec COOP hodlá vytvořit z těchto prodejen budoucnosti celou síť?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.