Je tohle budoucnost turistiky? Výpravy do hlubin v luxusní ponorce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Je tohle budoucnost turistiky? Výpravy do hlubin v luxusní ponorce

V plavidle je místo pro devět osob.
V plavidle je místo pro devět osob. (Foto Profimedia.cz)

Hlubiny moří a oceánů jsou posledními neprobádanými místy na světě. I tam se ale už lze dostat se vší parádou! Turistům v tom pomůže speciální ponorka, která věští budoucnost turistiky.

O žluté ponorce už zpívala ve svém hitu a stejnojmenném filmu z roku 1968 legendární kapela Beatles. A jednu má na svém kontě i nizozemská společnost U-Boat Worx, která se specializuje na miniponorky pro volný čas. Žluté plavidlo dostalo jméno Nexus a pohodlně se do něj vejde devět osob (sedm dospělých a dvě děti). Podvodní turisty usazené v luxusních sedadlech vezme až do hloubky 200 metrů! Parádní výhled na život v oceánu jim zajistí kompletně prosklená kabina.

Křeslo pro hosta či dvě děti

Ve standardní konfiguraci jsou po obou stranách pevného středového sedadla pilota tři luxusní sedadla pro dospělé (business třída). Další sedadlo je určeno pro hosta, vědce nebo vedoucího expedice a lze z něj také udělat pohodlnou lavici pro dvě děti od 12 let.

Přečtěte si
kristýna ryglová
25. 6. 2023 • 21:44

Tak to mě teda vůbec neláká. Já chci stát nohama pevně na zemi. Nešplhám nikam do výšek, ani neklesám do hloubek. Baví mě chodit na túry po horách, ale i kolem rybníků, atd. Jsem všestranně zaměřená. letos má pro mě manžel připravené překvapení na dovolené, tak jsem zvědavá. už jsem si na to koupila nové oblečení z https://www.cesky-vyrob­ce.cz­/outdo­orove-obleceni , protože fakt vůbec nevím, co mě čeká .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.