Nečekaná krása v plzeňské botanické zahradě: TAKHLE TO KVETE U PROTINOŽCŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nečekaná krása v plzeňské botanické zahradě: TAKHLE TO KVETE U PROTINOŽCŮ!

Botanik Tomáš Peš u kvetoucí akácie.
Botanik Tomáš Peš u kvetoucí akácie. (Foto Zoo Plzeň/K. Misíková)

Léto začíná v Zoologické a botanické zahradě města Plzně už teď uprostřed zimy. Rostliny domovem na jižní polokouli se nenechaly oblafnout počasím a jsou v plném květu.

Naše léto tráví exotická zeleň ve venkovních expozicích a nijak extra jej neprožívá. Na zimu se přestěhovala do vytápěného skleníku, kde doslova ožila. Rostliny si vzpomněly, že doma by zrovna kvetly, protože na jižní polokouli nyní vrcholí léto. Nenechaly se tedy zahanbit a rozzářily se uprostřed naší zimy veselými barvami.

„Letos jsou rozkvetlé rostliny z Austrálie, Chile a Nového Zélandu vystavené vůbec poprvé a postupně je budeme ukazovat návštěvníkům,“ řekl Aha! botanik zahrady Tomáš Peš. Zatím ve skleníku převládají odstíny žluté, těmi se chlubí jerlín a hlavně akácie. „Těch roste v Austrálii téměř 960 druhů. Všechny, až na jednu výjimku, kvetou v téhle barvě,“ dodal Peš.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.