Zemanová neřekla nic nového: Manžel podstupuje léčbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Zemanová neřekla nic nového: Manžel podstupuje léčbu!

Ivana Zemanová s dcerou Kateřinou po boku (ne)informovaly o zdravotním stavu prezidenta Zemana
Ivana Zemanová s dcerou Kateřinou po boku (ne)informovaly o zdravotním stavu prezidenta Zemana (Zbyněk Pecák)

Poprvé a zcela nečekaně o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana (77) promluvila jeho manželka Ivana (56). Na Pražský hrad si ke svému dvouminutovému vystoupení přizvala i dceru Kateřinu (27). Jak na tom hlava státu je?

První dáma chápe, že se veřejnost zajímá o zdraví jejího manžela, co ale považuje za neetické, jsou různé spekulace o jeho diagnóze či prognóze. „Mohu jen potvrdit, že v současné době podstupuje léčbu, která si vyžaduje čas,“ řekla Zemanová s tím, že každý ve svém okolí má určitě někoho, kdo nečekaně onemocněl. „Ze všeho nejvíce si přeji, aby se můj manžel uzdravil. Chci vás poprosit o trpělivost a potřebný čas, aby měl možnost nabrat sílu,“ dodala.

Ivana Zemanová o zdraví prezidenta

Video se připravuje ...

Kolik času ale hlava státu bude potřebovat, neprozradila. A kdy se Češi dozvědí něco bližšího o zdravotním stavu prezidenta? „Budu vás hnedka informovat o dalším vývoji. Prosím vás, abyste mu dopřáli klid,“ uzavřela své vystoupení, bez možnosti se na cokoliv dalšího zeptat.

Svolání na 8. listopadu!

Termín, na kdy Zeman plánuje svolat ustavující zasedání Sněmovny, je na světě. Bude to 8. listopadu, tedy k datu, kdy uplyne 30 dní od voleb, a dolní komora by se tak stejně musela sama sejít. Už včera dopoledne o tomto datu informoval kancléř Vratislav Mynář (54) šéfa dosluhující Sněmovny Radka Vondráčka (47, ANO).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.