Video se Zemanem nepřesvědčilo! Ortel padne 9. listopadu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Video se Zemanem nepřesvědčilo! Ortel padne 9. listopadu

Miloš Zeman působil, že má nad svými činy kontrolu.
Miloš Zeman působil, že má nad svými činy kontrolu. (Kancelář prezidenta republiky)

Zveřejněné video Miloše Zemana (77) z nemocnice stále nepřesvědčilo šéfa Senátu Miloše Vystrčila (61, ODS), že je prezident schopen vykonávat svůj úřad. A nemocnice nepřímo potvrdila, že nemocný Zeman musel před natočením videa natrénovat svůj podpis.

Aktivaci ústavního článku 66, který převádí prezidentské pravomoci mezi premiéra a šéfa Sněmovny, by mohl Senát podle Vystrčila projednávat 9. listopadu. V podobném termínu by o tom mohla jednat i nově ustavená Sněmovna.

Včera také vyšlo najevo, že podle informací Otázek Václava Moravce došlo před tím, než prezidenta navštívil expředseda Sněmovny Radek Vondráček (47, ANO), k trénování podpisu. Nepřímo to prý pro ČT potvrdila sama Ústřední vojenská nemocnice. Ta také v pátek večer uvedla, že Zemanův stav se mírně zlepšil. Vondráček ale o téhle informaci neví. „Byl jsem u něj 14. října, kdy byl mediální prostor plný úvah, že je v bezvědomí, že není schopen se jakkoliv rozhodovat. Rozhodně mluvil k věci,“ reagoval na novou skutečnost expředseda dolní komory.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.