Prezident Zeman opustil nemocnici: Zamával a odjel do Lán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prezident Zeman opustil nemocnici: Zamával a odjel do Lán!

Prezidenta včera konečně lékaři pustili z pražské střešovické nemocnice.
Prezidenta včera konečně lékaři pustili z pražské střešovické nemocnice. (Foto Aha! – T. Tran, J. Poláček, J. Vilímek, )

Ústřední vojenskou nemocnici po devíti dnech včera opustil prezident Miloš Zeman (76). A hned se prý vrátil ke svému pracovnímu programu. Na zámku v Lánech schůzoval hned se třemi politiky. A neodpustil si sklenku bílého!

Ještě před odjezdem ze střešovické nemocnice se za prezidentem zastavila jeho manželka Ivana (56), která Zemana během pobytu pravidelně navštěvovala i s dcerou Kateřinou (27). Následně kolem 10.45 hodin se otevřely dveře a ochranka prezidenta vyvezla na vozíku směrem k autu. Draslíkový muž Čekajícím fotografům a novinářům Zeman pohotově zamával. „Včera mně ještě prodloužili o den pobyt,” řekl s tím, že včera dostal ještě infuze draslíku. „Jsem draslíkový muž,“ zavtipkoval, pak nastoupil do limuzíny a odjel do zámku v Lánech. Podle Hradu trpěl dehydratací a mírným vyčerpáním. Prezident si poležel ve vojenské nemocnici devět dní. Jde tedy o nejdelší hospitalizaci během jeho funkce.

V Lánech měl týden naplánované schůzky s ministryní financí Alenou Schillerovou (57, za ANO). Kabinet se nemůže shodnout, kolik má stát přidat státním zaměstnancům. Ministryně práce Jana Maláčová (39, ČSSD) chce plošně plus tři tisíce. To podporují i odbory. Proti jsou ale zaměstnavatelé, premiér Andrej Babiš (67, ANO) a právě Schillerová. Ti říkají, že navýšení je možné jenom o inflaci. A k tomu se údajně včera přiklonil i Zeman. 

Na druhé schůzce s Petrem Fialou (57) a Pavlem Blažkem (52, ODS) prezident pookřál, když měl podle fotek nalitou sklenku vína. „Pan prezident zastává názor, že odchodem z Afghánistánu se situace změnila a že není potřeba směřovat k závazku dvouprocentních výdajů na obranu. My jsme zastávali názor, že to tak není, že je správné, aby Česká republika svůj závazek plnila a že ta dvě procenta by byla dobrá i pro podporu našeho průmyslu, inovací v České republice a z hlediska naší bezpečnosti,“ řekl Fiala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.