Jak vybrat investiční zlato jako dárek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Jak vybrat investiční zlato jako dárek

 (Ludmila Trtíková)

Přemýšlíte nad zajímavým dárkem, který udělá radost a bude mít svou jasnou hodnotu díky použití drahého kovu? V takovém případě vybírejte zlato nebo stříbro, protože je dostupné v mnoha různých provedeních, kdy velká část se hodí jako originální pozornost k narozeninám, ale třeba i jiným speciálním příležitostem. Záleží tak jenom na vás, jak velkou radost chcete udělat obdarovanému, protože dobrá zpráva je, že rozhodně máte z čeho vybírat.

Univerzální dárek pro každého

Zlato patří mezi vhodné dárky pro muže i ženy. Jde o cenný kov, jehož hodnotu si uvědomuje snad naprosto každý. Ve své ryzí podobě slouží jako forma investice, kdy se jeho cena drží nad úrovní inflace, takže jde o způsob, jak uchránit hodnotu svého majetku. Kromě toho zlato a stříbro krásně vypadá, takže každý předmět vyrobený z těchto kovů působí luxusním, drahým a vzácným dojmem. Pokud tedy tápete nad výběrem dárku, menší pozorností ze zlata či stříbra rozhodně neuděláte chybu. Na specializovaném internetovém obchodě najdete pořádnou dávku inspirace k narozeninám, svátku, ale i jiným událostem, které si zaslouží dárek.

Zlato a stříbro ke speciálním příležitostem

Zlato je vhodný dárek především na narozeniny. Tehdy se tematicky hodí především medailonky podle znamení zvěrokruhu. Další příležitostí je i svátek. Pro ten bývá oblíbenou volbou medaile či mince opatřená jménem. V nabídce nechybí česká a slovenská jména z kalendáře, takže není problém objevit tu správnou variantu. Každá mince nebo mincovní medaile je opatřena designovou ražbou a dodávána v krásné dárkové krabičce s certifikátem, který dokládá ryzost použitého stříbra či zlata.

Další speciální příležitostí, která se stává jen jednou za život, může být vysokoškolský titul. K oslavě úspěšně dokončeného studia je možné pořídit speciální medaili v dárkovém balení, která se stane upomínkou tohoto životního milníku, od nějž začíná ten pravý a nefalšovaný dospělý život. Zvláštní pozornost si zaslouží také výročí svatby, ke kterému se vyrábí přímo specializovaná medaile v krásném provedení a o poměrně vysoké gramáži.

Pořízení drahého kovu nemusí být velkou finanční zátěží

Schválně zkuste porovnat nákup některé relativní hlouposti s tím, že pořídíte hodnotný drahý kov, který si svou cenu uchová ještě po letech a obdarovaný ho může kdykoliv využít jako základ pro své další investování. Menší medailonky či mince stojí kolem 1 000 korun, ale rozhodně udělají radost a není pochyb o jejich hodnotě. V dárkovém provedení jsou veškeré produkty i velmi krásné, takže mají svou uměleckou hodnotu. Při nákupu mincí je vhodné koukat i na velikost emise, kdy limitované kousky mohou mít později vyšší cenu díky nadšeným sběratelům, kteří si rádi daný kousek pořídí.

Podobně to funguje také při pořizování zlata na investování. Sami se rozhodnete, jestli chcete malý slitek, nebo minci o menší gramáži, což je hlavní parametr, který určuje konečnou cenu. Zlato totiž jednoduše kdykoliv dokoupíte, ale zároveň i v případě potřeby prodáte, protože snad v každém městě narazíte na výkupnu, kde vám cenný kov rádi smění za peníze v odpovídají aktuální výkupní hodnotě.

Kde zlato a stříbro jako dárek nakoupíte

Pro zlato a stříbro, které chcete využít na investování nebo jako pozorný a krásný dárek, můžete navštívit specializovaný internetový obchod zlate-mince.cz, kde na vás čeká opravdu bohatá nabídka mincí, medailonků a celých dárkových sad vhodných pro nejrůznější speciální příležitosti. A kdo dává přednost osobnímu výběru v klasické kamenné pobočce, může se vypravit do Obecního domu v Praze. Druhou variantou může být pobočka na Moravě ve Vsetíně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.