Zlato je opět populární. Nenoste jej ale na krku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zlato je opět populární. Nenoste jej ale na krku

 (Ludmila Trtíková)

Ozlatit se je rozhodně dobrý nápad. Jenomže kdo chce zlato využít jako silného bojovníka proti inflaci, musí vědět, jak do zlata správně investovat. Šperky to nevyřeší.

Na inflaci platí nákup zlata

Slyšeli jste, že proti inflaci funguje nejlépe nákup zlata? Je to pravda, avšak rozhodně nejde o jakékoliv zlato. Pro investování se hodí pouze zlato investiční. Takže nakoupit zlaté šperky není tou pravou investicí. Ani investování do numismatických mincí nebude vhodnou cestou. Investovat musíte výhradně do investičního zlata, kterým jsou investiční zlaté slitky. Ty jsou snad ještě známější pod názvem zlaté cihly. Druhou možností je nakoupit investiční zlaté mince. Mají výhodu, když chcete zlato nakupovat po menších částkách. Též jej pak máte možnost snadněji prodávat, pokud pouze potřebujete k ruce více hotovosti.

Dostali jste radu investovat spíše do nemovitostí?

Proč ne! Kdo má volné miliony, může jít i do této investice. Nemovitosti ve velkých městech jdou na dračku. Podobně chaty a chalupy. Guvernér České národní banky sice tvrdí, že už nyní jsou nemovitosti předražené o 25 %, což ale neznamená, že nebudete mít štěstí na dobrou nabídku, která se vám jako investice vyplatí.

Co radí finanční odborníci proti inflaci?

Dříve se doporučovalo do zlata investovat 10 % svého majetku. Po loňském boomu, kdy zlato hrálo prim mezi investicemi v době covid-19, to bylo dokonce 90 %. Z extrémů jsme již vyléčení, ale pořád máme do zlata uložit až třetinu svého majetku. Druhou třetinu pak do nemovitostí, a rozhodně nejen do těch, ve kterých bydlíme.

Nakupte dobře

Zvažujete-li nákup investičního zlata, hodí se obrátit na odborníky. Dlouholeté zkušenosti má specializovaná prodejna v pražském Obecním domě. Ta prodává zlaté slitky i zlaté investiční mince výhradně od prestižních a uznávaných značek. Firma navíc nabízí prodej investičního zlata online, takže nevadí, ani když nejste z Prahy. Na webových stránkách www.zlate-mince.cz též pravidelně zveřejňuje aktuální cenu zlata na trhu. Na jednom místě tak máte možnost sledovat vývoj ceny zlata i jej nakupovat. Firma též investiční zlato vykupuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.