Řidička nabourala policisty, jeden zemřel. Expert: Pásy nepoužil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Řidička nabourala policisty, jeden zemřel. Expert: Pásy nepoužil!

Takhle zdemolované bylo auto policistů po nehodě.
Takhle zdemolované bylo auto policistů po nehodě.  (Foto Aha! – Tonda Tran, PČR)

Policista Pavol K. (†31) zemřel, jeho kolega a kolegyně při loňské nehodě u dálnice D1byli vážně zraněni. Za to, že do jejich vozu opilá narazila, je souzená Jitka R. (39). Expert včera popsal, jak to bylo s bezpečnostními pásy.

Obhájce obžalované Blend Raji už na začátku procesu avizoval, že použití pásů policisty pro něj bude jedna z klíčových otázek, na které musí odpovědět posudky. Při minulém líčení znalec Karel Doležal uvedl, že řidič policejního vozu v době nehody nebyl připoutaný, o ostatních se ale kvůli velkému poškození vozu nemohl vyjádřit. Policistka, která seděla na předním místě spolujezdce, již vypověděla, že ona připoutaná byla.

Otazník se vznášel především nad třetím policistou, jenž cestoval na zadním sedadle a při nehodě zahynul. „Technický stav vypovídal o tom, že nebyly použity bezpečnostní pásy při nárazu vozidla,“ řekl včera o zadních sedačkách policejního auta expert Tomáš Kubeš. Policisté však mají z povinného poutání výjimku. Vůz také byl dle znalců nárazem téměř sešrotovaný, zadní kolo bylo naražené až na sedačku řidiče.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.