Startuje nová netradiční detektivka: Jak nezabít pana Lábuse | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Startuje nová netradiční detektivka: Jak nezabít pana Lábuse

Eliška Křenková a Martin Myšička budou odkrývat netradiční kauzy.
Eliška Křenková a Martin Myšička budou odkrývat netradiční kauzy. (Foto Česká televize)

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě... Touha vzít spravedlnost do vlastních rukou a potrestat zlo. To je hlavní záměr nového seriálu režiséra Jana Hřebejka, který dnes večer začíná v České televizi. Bude jiný, lehce bláznivý, originální, se zajímavými tvářemi. Slibuje napětí i humor.

Dle kreativní producentky pohádková kriminálka. Šest dílů. Všechny vycházejí ze skutečných kauz, se kterými se během své novinářské kariéry setkával žurnalista Janek Kroupa, který je autorem námětu a scenáristou. Pracují ale s nadsázkou a humorem. „U Božích mlýnů jsem pochopil, že vůbec ona výchozí situace nejde udělat na vážno. Sice se to tak tvářilo, nicméně jsme se i s Jankem Kroupou shodli, že to oba cítíme jako srandu,“ říká režisér Jan Hřebejk.

Milovníci Belmonda a spol.


Se žánrem má své zkušenosti, natočil Rédla, Místo zločinu Ostrava či Živé terče. Detektivky a kriminálky bere jako zábavný žánr, a tady to bude znát „Na celém seriálu jde vidět, že jsme jako děti měli rádi Růžového pantera, později třeba bláznivé filmy s Belmondem. Uvidíme, jak to publikum vezme, ale myslím, že tento žánr je tady doma,“ dodává.

Prostor X: Rozhovor s Janem Hřebejkem

Video se připravuje ...

Netradiční parta

„Princip je jednoduchý: Na začátku stojí nepotrestaný zločinec. Víte, co provedl, a bavíte se tím, jak ho skupina – vyhozený policajt, student policejní školy a novinářka – utáhnou na něčem jiném,“ vysvětluje Hřebejk. Každý díl je uzavřenou epizodou, jen závěrečné dva díly tvoří jedna kauza. Zajímavý námět i obsazení, to Božím mlýnům nechybí. Ale pozor, je tu ještě jeden do party mstitelů! Abychom tomu rozuměli. „Máme tu nezvyklou čtveřici. Vysokoškolského profesora, policajta, novinářku a fracka ze zlaté mládeže. Ten má navíc v rodině problematického tátu, a přestože vyrůstá ve zlaté kleci, zůstává odvážným fakanem,“ říká o hlavních postavách Kroupa. Hrají je Martin Myšička (profesor, detektiv), Robert Nebřenský (policista), Eliška Křenková (novinářka), Vincent Navrátil (student policejní školy, fracek). Jeho tátou je v minisérii Jiří Lábus, tentokrát v ne úplně obvyklé roli.

Více o seriálu najdete v tištěném vydání Nedělního Aha! (č. 15)

Rozhovor s hercem Martinem Myšičkou:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.