Herec Jaroslav Plesl se vzteká: Proč musím pořád hrát na housle? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Herec Jaroslav Plesl se vzteká: Proč musím pořád hrát na housle?

Jaroslav Plesl v Kvartetu.
Jaroslav Plesl v Kvartetu. (Foto Česká televize)

Dvanáct dílů, dvanáct příběhů ze současné Ostravy. Každý bude jiný, spojuje je ale osobní linka hlavních postav. V kriminálním seriálu Stíny v mlze si vyšetřovatelku poprvé zahraje Petra Špalková, jejího muže Jaroslav Plesl. Už podruhé z něj udělali houslistu. Zřejmě mu roli muzikanta dávají ze škodolibosti…

Poprvé to bylo v Krobotově snímku Kvarteto (2017), na který se údajně připravoval nejdéle ze všech svých rolí. „Do houslí jsem docházel bezmála rok. Dva měsíce před natáčením jsem musel cvičit každý den dvě hodiny, abychom dosáhli alespoň částečné iluze, že jsem houslový profesionál. Tisíckrát jsem zatoužil rozšvihat housličky o zeď,“ komentoval to tehdy herec. Nicméně byl jako hudebník uvěřitelný, noblesní,"

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video se připravuje ...

 

Šipky nahoru a dolů

Zřejmě proto po něm sáhli znovu. Opět je houslistou, tentokrát dokonce natáčel i scény s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Seriálová manželka Petra Špalková (46) ho u toho pozorovala z hlediště. „Říkám si, čím to je, že mi dávají houslisty, protože já jsem na housle nikdy nehrál a je to strašná dřina. Mám před sebou notičky a je to úplný podvod. Mám na nich akorát namalované šipky, kdy mám tahat dolů a kdy nahoru, aby to dobře vypadalo,“ dodal Jaroslav Plesl (47) s úsměvem. V novém seriálu bude Plesl nicméně důležitou postavou. Tato kriminální série se víc než kterákoli jiná soustředí na osobní vztahy. Diváci budou moc pozorovat, jak žijí ti, kteří vyšetřují náročné případy.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního AHA! (28. 11. 2021)

Seriál Ulice rozdává dárky! Tenhle by vás měl zahřát u srdíčka

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.