Z dětské hvězdy Pupenda zločinec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Z dětské hvězdy Pupenda zločinec

Matěj Nechvátal se od Pupenda moc nezměnil.
Matěj Nechvátal se od Pupenda moc nezměnil. (Foto Aha! – Alena Hrbková, ČT, archiv Divadla F. X. Šaldy, ara)

Z naivního puberťáka hlavním podezřelým. Představitel Honzy Břečky, syna pana učitele z Pupenda, Matěj Nechvátal (31) dospěl a po dlouhé době opět stanul před kamerou. A zase pod vedením režiséra Jana Hřebejka (52). V novém díle kriminálky Místo zločinu Ostrava však už hodného ňoumu nehraje.

Od natáčení legendární komedie uplynulo už 18 let. Tehdy v ní hrál ještě jako školou povinný klučík. Jeho tatínka učitele Břečku nezapomenutelně ztvárnil Jaroslav Dušek (58). Za dvě dekády od první klapky představitel malého Břečky vyrostl a dospěl. Nutno však dodat, že jeho účes a vzhled se změnily jen minimálně. Divadelní prkna Ačkoli zmizel z plátna i obrazovek, rodilý Pražák u herectví po Pupendu zůstal. Dnes se věnuje především divadlu a zahrál si dokonce už i v Národním divadle.

Momentálně mu končí hostování v divadle F. X. Šaldy v Liberci a zkouší novou roli v inscenaci Lady Macbeth z Újezdu, která má premiéru 29. února v pražském Švandově divadle. Zamilované hnízdění Natáčení oblíbené kriminálky České televize si Matěj moc pochvaloval: „S panem Hřebejkem je to vždycky úžasný. Je to profesionál a přitom je i sranda na place,“ vzpomínal usměvavý mladík, který se minulý rok oženil se svou láskou, architektkou Terezou. „Teď se nejvíc těším, že si začneme rekonstruovat byteček, kde bychom pak mohli založit hnízdo a vyvést mladý,“ řekl deníku Aha!. O nábytek se prý postará sám. Volný čas totiž tráví velmi rád v truhlárně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.