Nový seriál ČT Boží mlýny: Proč syn Žilkové lhal Hřebejkovi? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nový seriál ČT Boží mlýny: Proč syn Žilkové lhal Hřebejkovi?

Vincent Navrátil s maminkou Veronikou Žilkovou
Vincent Navrátil s maminkou Veronikou Žilkovou (herminapress.cz)

Jednu z ústředních postav v novém krimiseriálu Boží mlýny, který v neděli večer na obrazovkách ČT1 vystřídal Zločiny Velké Prahy, představuje Vincent Navrátil (24). O roli stál tak moc, že dokonce lhal režisérovi Janu Hřebejkovi (53) o svých jazykových znalostech francouzštiny. Ten mu to pak vrátil, když po něm požadoval jízdu na motorce!

Syn Veroniky Žilkové (59) mluví o nabídce od Hřebejka jako o nejkrásnějším telefonátu v životě. Přesto si dovolil hned na úvodní schůzce malou lež. „Když se pan režisér zeptal, zda umím francouzsky, přitakal jsem, že mluvím plynule. Ovšem to jsem kecal a musel jsem se za deset dní naučit mluvit tak, aby to nikdo nepoznal,“ přiznal Vincent. S vervou se pustil do učení a opravdu to zvládl. Malý podvůdek se mladému herci vrátil v podobě řidičáku na motorku, který režisér k jeho roli nadějného studenta kriminalistiky Alexe Brauna měl napsaný ve scénáři. „Pan Hřebejk mi zavolal měsíc před natáčením a řekl – jezdíš na motorce? Ne? Tak si rychle udělej papíry!“ prozradil Vincent. Česká televize mu pak zařídila rychlokurz, ale motorka se jeho parťákem nestala. „Myslím, že papíry zůstanou nepoužité v peněžence. Není to tak, že bych nevěřil sám sobě, ale na motorce musíte věřit i ostatním lidem na silnici. A s tím mám problém,“ dodal Navrátil.

Veronika Žilková ztrapnila syna Vincenta! Šlo o sex!

Video se připravuje ...

Kdo je kdo

Eliška Křenková (31): ZUŘIVÁ REPORTÉRKA
Zapálená, lehce naivní reportérka Martina Stránská pracuje na investigativních reportážích. Zpočátku je přesvědčená, že hlavním padouchem vyšetřovacího sboru je právě kapitán Fait. Pak ale pochopí a přidá se na jeho stranu, kde je také Alex, a mezi mladou dvojící to začne pěkně jiskřit. „Na roli Markéty mám ráda, že se dokáže ponaučit z chyb, a myslím si, že během epizod získá mnohem větší pokoru a zmoudří,“ řekla herečka.

Martin Myšička (51): KAPITÁN S DÝMKOU
Kapitán Karel Fait je skvělým kriminalistou, a do toho ještě vyučuje na vysoké škole o metodách vyšetřování. Nedokáže se však smířit s korupcí, do které je zapleten jeho nadřízený, a proto od policie odchází. Založí malou skupinku mstitelů, kteří bojují se zločinem po svém a mnohdy za hranou zákona. Faitovým poznávacím znamením je »bafání« fajfky. „Dýmku jsem si s chutí už párkrát v životě zapálil. Během natáčení to byl pro mě vlastně takový příjemný návrat,“ prozradil herec Dejvického divadla.

Vincent Navrátil (24): MILIONÁŘSKÝ SYNEK
Alex Braun je nejnadanějším studentem přednášek kapitána Faita. Rád polemizuje a hloubá o případech. Pochází z milionářské rodiny, kdy jeho otec v podání Jiřího Lábuse (71) stojí před soudem kvůli privatizačním machinacím z 90. let. Má tak věčné dilema, jestli je možné hrát vždy férově, a přitom se nepostavit proti vlastnímu otci.

Mafián Ruppert
Hned v prvním díle si roli malého českého mafiána s chutí zahrál zpěvák Matěj Ruppert (43). Coby majitel kasina Válek se stal spolupachatelem vraždy, jemuž vše prochází díky podplacenému policejnímu šéfovi, který neustále maří vyšetřování. Když to kapitán Fait zjistil, rozhodl se jednat na vlastní pěst. Do pátrání zapojil Alexe i Markétu. Vznikla tak neformální skupina Božích mlýnů, trestající zločince navzdory systému.

Natočeno podle skutečných příběhů!

Každá ze šesti epizod seriálu vychází z opravdových kauz, s nimiž se setkal investigativní novinář Janek Kroupa (46). „Detektivka, která má nadhled sama nad sebou i nad zlem, které dokáže nejen potrestat, ale dokáže se mu i vysmát,“ chrakterizuje Boží mlýny coby autor námětu a scénáře.

Agáta na představení bráchy Vincenta: Za své herecké pokusy se stydím!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dejavu26
13. 4. 2021 • 09:11

Nudné, banální, za celou dobu trvání ani zbla humoru, který slibovali. Navíc hercům není skoro rozumět. Za mne zklamání, ale věřím, že si to své diváky najde, někteří v diskuzi psali, že se jim to líbilo a přišlo vtipné.

Alva
12. 4. 2021 • 10:06

Myslela jsem, že to bude ptákovina a byla, alespoň včera, nicméně pana Hřebejka obdivuji, ale včera 👎👎👎

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.