Netrapte se s kynutým těstem! Turbomazanec za 15 minut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Netrapte se s kynutým těstem! Turbomazanec za 15 minut

Turbomazanec za 15 minut.
Turbomazanec za 15 minut. (foto ara)

Nechcete se trápit s kynutým těstem, které vám stejně nikdy pořádně nevykyne? Zkuste si s deníkem Aha! Upéct extrémně rychlý »turbomazanec«. Příprava zabere pouhých patnáct minut!

Potřebujete: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, kůra z necelé půlky citronu a 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, 70 g sekaných loupaných mandlí, 500 g hladké mouky + trocha na poprášení válu, 1 sáček prášku do pečiva, 1 měkký tvaroh (ne vaničkový), 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce, 2 lžíce mléka na potření.

Postup: Ke změklému máslu přisypte cukr, tři minuty šlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte vanilkový cukr, pokračujte v míchání asi minutu. Poté zašlehejte první vejce, jakmile se spojí s pěnou, zopakujte to i s druhým. Přidejte tvaroh, rum, citronovou šťávu i kůru a krátce zašlehejte do hladkého krému. Zapněte troubu na 170 stupňů. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a společně prosejte na krém. Vařečkou vpracujte mandle i prosátou mouku. Těsto dohotovte na válu rukama, až bude jemné a hebké. Poté rovnoměrně vpracujte rozinky a kandované ovoce. Z těsta vytvarujte hladkou kouli bez prasklin, zploštěte ji na výšku asi 5 – 6 cm. Plech vyložte pečicím papírem a mazanec na něj přeneste. Uprostřed nařízněte nožem kříž, vložte do vyhřáté trouby. Pečte dozlatova asi padesát minut. Po půlhodině pečení povytáhněte mazanec z trouby a mašlovačkou ho potřete mlékem kvůli lesklé kůrce. Mazanec vraťte do trouby, dopečte. Hotový pocukrujte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.