Velikonoční pohoda u vás doma: Jarní květiny lahodí oku, vonné svíčky zaženou stres a obavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Velikonoční pohoda u vás doma: Jarní květiny lahodí oku, vonné svíčky zaženou stres a obavy

Lucie Benešová už netrpělivě vyhlíží pravé jaro a také Velikonoce. U ní doma aktuálně nesmějí chybět vázy s jarními květinami, zvláště s jejími milovanými tulipány.
Lucie Benešová už netrpělivě vyhlíží pravé jaro a také Velikonoce. U ní doma aktuálně nesmějí chybět vázy s jarními květinami, zvláště s jejími milovanými tulipány. (Astoreo.cz)

Velikonoce letos prožijeme v nouzovém stavu, využijte tedy volný čas na jarní výzdobu svého domova. Vsaďte na jarní květiny, ale i vonné svíce, které vám pomohou zbavit se stresu. Nezapomeňte také upéct také tradičního velikonočního beránka.

Jaro je ideálním obdobím vpustit si domů svěžest, něžné světlé barvy a hodně zeleně. Jasnou volbou pro výzdobu domácnosti jsou tak nyní jarní květiny. „U nás doma nesmějí touto dobou chybět řezané jarní květiny, obzvláště tulipány, které miluji. Nejlépe vyniknou v jednoduchých skleněných vázách, použít můžete třeba i větší čisté zavařovačky,“ radí herečka Lucie Benešová, tvář značky Astoreo, která se specializuje na produkty pro domácí pohodu a interiérové dekorace.

Jarní květiny v sobě navíc často nesou symboliku, která je pro období Velikonoc jako stvořená. Například tulipány jsou obecně symbolem lásky a víry. Ty kvetoucí bíle symbolizují odpuštění, fialové jsou zase asociovány s královským majestátem Krista jako Božího syna. Přímo se vzkříšením Ježíše jsou spojovány kosatce, s jeho ukřižováním naopak narcisy.

Jarní aromaterapie

Věděli jste, že jedním z výrazných symbolů křesťanských Velikonoc je také svíčka zvaná paškál? Symbolizuje vzkříšeného Krista, jehož světlo rozráží temnotu smrti. Doma si ale můžete rozsvítit i svíčky obyčejné nebo ty vonné, které vašemu domovu dodat i opojnou vůni. „Vonné svíčky jsou mojí srdcovou záležitostí, používám je doma celoročně. Pro období jara se hodí svěží květinové vůně, aroma citrusových plodů nebo třeba i těžší vůně jako růže či jasmín,“ dává tip Lucie Benešová. Vhodné vůně nejen krásně doplní atmosféru domova, ale mohou vám i pomoci uvolnit se od stresu a úzkosti. Pro takovouto aromaterapii se výborně hodí osvěžovače vzduchu a difuzéry, u nichž si můžete tip vůně snadno změnit použitím různých esenciálních olejů. Proti stresu a napětí pomáhá například vůně levandule, heřmánku, meduňky, růže, jasmínu, citronely či grepu.

Beránek na každý stůl

Mnoho lidí si Velikonoce nedokáže představit bez tradičního velikonočního beránka, symbolu Kristovy oběti. Krásně nazdobený moučník potěší i jako dekorace na stůl. „Letos budu péct beránka v silikonové formě od Astoreo, která je ohromně praktická. Ozdobeného jej stačí naaranžovat třeba do jarního osení nebo zeleného mechu a hned máte čím zkrášlit stůl. A aby mu tam nebylo smutno, přidám i zajíčky, tentokrát z keramické formy,“ říká Lucie Benešová.

Pečení velikonočního beránka má Lucie Benešová skvěle natrénováno. Letos jej upeče v silikonové formě z e-shopu Astoreo.cz.

Hrníčkový recept na velikonočního beránka

Umíchejte v míse 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balíček prášku do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru se 3 žloutky, 1 hrnkem mléka, 1 hrnkem rostlinného oleje a citronovou kůrou na řídké těsto. Z bílků vyšlehejte sníh a lehce vmíchejte do těsta. Formu dobře vymažte, vlijte těsto a dejte péci do trouby. Na kolik stupňů a jak dlouho, záleží na tom, jakou formu používáte. Po upečení beránka posypte moučkovým cukrem či ozdobte dle chuti.

Pro pohodové Velikonoce

Silikonová forma beránek

Sladký moučník ve tvaru beránka je tradičním symbolem Velikonoc. V této silikonové formě jej upečete snadno a bez připečení. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 199 Kč

Odkaz na produkt zde

.

Keramická forma zajíček

Aby se beránek na velikonočním stole necítil sám, upečte k němu i kamaráda zajíčka. Pomůže vám s tím generacemi prověřená keramická forma. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 339 Kč

Odkaz na produkt zde

.

Vonná svíčka Yankee Candle velká 2 knoty Kumquat and orange

Provoňte svůj dům fantasticky osvěžující pomerančovou vůní. Svíčka Yankee Candle z řady Elevation vás nadchne i krásným zpracováním. Hoření 65 až 80 hodin. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 849 Kč

Odkaz na produkt zde

.

Ultrasonický difuzér s reproduktorem MUSILIA

Ultrasonický difuzér OMELIA udržuje kvalitu esenciálních olejů, čímž zachovává i jejich účinnost. Celkovou atmosféru doplňuje příjemné barevné podsvícení, difuzér lze navíc použít jako Bluetooth reproduktor. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1 349 Kč

Odkaz na produkt zde

.

Přírodní esenciální olej (citronela)

Stoprocentně přírodní esenciální olej s vůní citronely vás zbaví stresu a napětí a navodí příjemnou atmosféru. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 289 Kč

Odkaz na produkt zde

.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.