Když viry útočí aneb jak rakytník porazil zázvor s citronem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Když viry útočí aneb jak rakytník porazil zázvor s citronem

ilustrační foto
ilustrační foto (Shutterstock)

Aprílové počasí představuje obrovský nápor na imunitu, zejména tu dětskou, protože ještě není zcela vyvinutá. Proti virům a bakteriím je proto nutné zakročit citlivě. Volbou číslo jedna je v tomto případě rakytník. Sladké plody malým nezbedníkům zachutnají víc než zázvor s citronem!

Rakytník řešetlákový je vedle ovoce a zeleniny další záležitostí, kterou by všechny maminky měly mít připravenou v pohotovosti pro případ, že na jejich ratolesti zaútočí infekce. Je totiž doslova nabitý komplexní formou vitamínu C, látky, jež představuje až 80 % veškeré potřeby vitamínů v dětském těle. Vedle toho obsahuje nad 15 minerálů a stopových prvků včetně železa, draslíku a manganu, flavonoidy, které mají příznivý vliv na cévy, éterické oleje a serotonin, tedy hormon dobré nálady. Rakytník je nutné užívat denně, aby si tělo dokázalo vytvořit dostatečné zásoby. V případě, že je organismus zasažen infekcí se totiž spotřeba vitamínu C zvedne až 10krát! A není určen pouze pro děti. Imunitu s jeho pomocí mohou posílit i rodiče…

Co s ním?

Rakytník má sladce natrpklou chuť, a tak se často přidává do čajových směsí nebo sirupů. Sušené plody v kuchyni zužitkujete do snídaňových kaší a skvělý je i rakytníkový džem. Pokud ani na tyto laskominy dětičky nenalákáte, lze rakytník zakoupit ve formě želatinových žvýkacích bonbonů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.