Hnilička skončil ve Sněmovně! ...a Babiš ho podržel v čele agentury | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hnilička skončil ve Sněmovně! ...a Babiš ho podržel v čele agentury

Měl by poslanec za hnutí ANO Milan Hnilička podle Vašeho názoru rezignovat na post šéfa Národní sportovní agentury?
Měl by poslanec za hnutí ANO Milan Hnilička podle Vašeho názoru rezignovat na post šéfa Národní sportovní agentury? (Úřad vlády ČR)

Po více než třech letech skončil ve Sněmovně bývalý hokejový brankář Milan Hnilička (41, za ANO). Vlas mu zlomila jeho vlastní chyba, když byl o víkendu přistižen při porušení vládních opatření proti covidu.

Opozici ale konec v Parlamentu nestačí a chce odchod i z čela Národní sportovní agentury (NSA). Exhokejista své účasti v teplickém hotelu na oslavě narozenin vlivného podnikatele a expolitika ČSSD Petra Bendy (50) lituje. „Myslím si, že je namístě, abych přijal trest za to, že jsem tak učinil, a rezignuji na poslanecký mandát,“ prohlásil včera ve Sněmovně. Tím vyšel vstříc premiéru Andreji Babišovi (66, ANO), který jej v pondělí vyzval k opuštění všech funkcí, tedy jak poslance, tak i šéfa NSA. Včera už ale předseda vlády mluvil jinak. „Udělal chybu, které velmi lituje. Omluvil se a rezignoval na post poslance. Máme ale osm měsíců do voleb, tak si nemyslím, že by bylo správné ho odvolávat,“ řekl Deníku Babiš.

Opozice: Odstupte

Na jeho konci v čele sportovní agentury ale trvá opozice, jako ODS, Piráti, STAN a KDU-ČSL. Sešel se kvůli tomu také mimořádně sněmovní výbor pro sport. Ten se ale za Milana Hniličku postavil. „Proběhl podvýbor, který podpořil mé rozhodnutí, abych zůstal na postu šéfa Národní sportovní agentury,“ uvedl exposlanec. Jeho slova také podpořila předsedkyně zmíněného podvýboru Věra Procházková (66, ANO), podle níž to bylo rozhodnutí většinové. Sám Hnilička se pořád za sebe omlouval, ale nevysvětlil, o čem přesně s účastníky oslavy jednal. Stále tvrdil, že tam byl pracovně. „Pro mě to není jednoduché, byla to hloupá, lidská chyba, hloupé rozhodnutí. Dneska musím ukončit svůj mandát,“ říkal včera. Když se novináři chtěli zeptat na okolnosti schůzky, byl mluvčím NSA odvlečen do sněmovních chodeb...

Gólman z Nagana: Zůstanu, podporují mě
Sparta, Slavia a další: Nelíbí se nám to!

Třetí gólman ze zlaté olympiády v Naganu 1998, teď velký šéf Národní sportovní agentury, která rozděluje do českého sportu částku 11,7 miliardy korun. Předseda NSA s platem jako ministři, kteří mají letos měsíční základ 173 200 Kč hrubého. To je Milan Hnilička, kterého část sportovního prostředí podporuje, dalším jeho setrváním v čele agentury příliš nevoní.

„Pro mě je velmi důležité, že za poslední dva dny velmi kladně zareagovala spousta sportovních organizací, což beru i jako ocenění své práce. Nicméně jsem si plně vědom své zodpovědnosti a že jsem o víkendu porušil vládní opatření,“ uvedl Hnilička. Podpořily jej Česká unie sportu i šéfové řady velkých sportovních svazů, například fotbalového, hokejového či atletického, a sportovní legendy jako Jaromír Jágr nebo Barbora Špotáková. Má to ovšem malé ale... „SK Slavia Praha a AC Sparta Praha se distancují od účasti předsedy FAČR na »Společném prohlášení představitelů českého sportovního prostředí k situaci kolem předsedy NSA Milana Hniličky« a odmítají, že by toto stanovisko vyjadřovalo názor fotbalového hnutí na celou kauzu.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (27. 1. 2021)

Přečtěte si
DWEI
27. 1. 2021 • 08:44

Skončil ve Sněmovně, tak to by snad mohlo stačit, ne? A jak budou potrestáni ostatní? Parotroubek určitě žádný postih neboť tam byl na pracovní schůzce a náhodou tam byla oslava a starý Klaus, který provokuje bez roušky a pak hoduje v restauraci - ochranka tvrdí, že šel na toaletu a pro jídlo do krabičky - vyšel po hodině a samozřejmě bez krabičky. Dělají z lidí blbce!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.