Policie rozprášila další nelegální párty: Na mejdanu řádilo 59 cizinců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Policie rozprášila další nelegální párty: Na mejdanu řádilo 59 cizinců

Policisté úřadovali hned na ulici.
Policisté úřadovali hned na ulici. (Foto Aha! – Václav Burian)

Pili, juchali, kouřili »marjánku«, covidová opatření ignorovali. Desítky policistů v Praze v noci na včerejšek ukončily další nelegální párty. V Melantrichově ulici se na ní sešlo 63 lidí, zejména cizinců.

Policie šla najisto. „Na základě vlastního zjištění, že někteří lidé uvnitř mají u sebe drogy, provedli policisté zákrok v horních patrech jednoho domu,“ řekl mluvčí Jan Rybanský s tím, že 59 účastníků bylo cizí národnosti. Z toho pět mělo u sebe marihuanu. „Těm byly na místě uloženy blokové pokuty v celkové výši čtyři tisíce korun,“ upřesnil. Tří z cizinců, kteří neměli v pořádku doklady, se ujala cizinecká policie. Sedm organizátorů párty odvedli policisté na místní oddělení k podání vysvětlení. Přestupky, a tedy i uložení pokut, bude řešit správní orgán, kterým je Magistrát hl. m. Prahy.

Nebylo to poprvé

Nepovolený mejdan policisté rozprášili již na konci listopadu rovněž v centru Prahy. Do domu v Anenské ulici se tehdy vlámali pomocí beranidla. V suterénním klubu tam našli 119 lidí, z nichž rovněž většina byli cizinci.

Víte, že...

...za nedodržení vládou nařízených omezení v době krizového stavu hrozí pokuta až 20 tisíc korun, přímo na ulici může policie uložit pokutu maximálně 10 tisíc korun?



Přečtěte si
fany22
12. 3. 2021 • 17:13

Pokuty v celkové výši 4.000,-?? To je směšné. To si jen tak hrajeme, že? Příště to udělají zase.

-bello-
11. 1. 2021 • 12:14

Hodně mě štve, že se nepíše, jací cizinci!
Politická korektnost opět nabyla na síle.Jeden čas bylo volněji a mohlo se, teď už zase se nesmí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.