Čtvrtfinále MS v hokeji: 9 let čekání na placku stačilo... Teď jsme na řadě my! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čtvrtfinále MS v hokeji: 9 let čekání na placku stačilo... Teď jsme na řadě my!

Český hokejový tým
Český hokejový tým (Reuters)

Dvakrát se na mistrovství světa ve čtvrtfinále potkali Češi a Finové, dvakrát slavil národní tým postup. Bude dnes v Lotyšsku platit okřídlené pořekadlo?

Do třetice všeho dobrého by si přáli fanoušci a za všech nejvíc sami reprezentanti. Takový Jan Kovář by si rád vzpomněl na poslední čtvrtfinále s Finy, ve kterém nasázel dva góly, a Češi zvítězili 5:3. „Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v nároďáku. Hrálo se v Praze, s atmosférou to bylo neuvěřitelný,“ vybavuje si kapitán šest let starou euforii. Zopakuje ji dnes večer?

Čtvrtfinálová bilance na MS

Česko – Finsko 5:3 MS 2015

Česko – Finsko 2:1 sam. náj. MS 2010

MS 2015 Kromě Kováře se před šesti lety proti Finům dvakrát trefil i Jágr.

Kapitán David Výborný zvedá nad hlavu pohár mistrů světa 2005, se stejnou trofejí se na vídeňském ledě mazlí Jaromír Jágr. O pět let později v Kolíně nad Rýnem pohár mezi záplavou konfet líbá zase Tomáš Rolinek. Zdá se, že obrázkové pobídky na dnešní reprezentanty zabírají! „Je velká motivace být tam jednou vylepený taky. Každý touží po medaili, je to náš sen a hnací motor,“ přiznává obránce Libor Šulák. Výzdobu kabiny chválí také Jan Kovář. „Všichni jsme na těchto úspěších českého hokeje vyrůstali, je to pěkná vzpomínka. Je hezké si připomenout, kvůli čemu tady jsme,“ říká kapitán, který absolvuje svůj sedmý šampionát, třikrát skončil čtvrtý a na medaili pořád čeká. Dočká se letos? „Bylo by to příjemné, ale nejdřív tady je čtvrtfinále. Musíme se soustředit jen na něj a nemyslet dopředu,“ nabádá kumpány před mačem s Finy.

Zatímco zápasy ve skupině Češi hráli v »tělocvičně« vznosně pojmenované jako Olympijské centrum, na klíčový zápas se stěhují do moderní Areny Riga. „Konečně hokejový stadion,“ směje se asistent trenéra Martin Straka. Češi zatím zůstali ve své původní šatně a na předzápasový trénink to vzali v bruslích přes parkoviště. Fanoušci teď musejí doufat, že Čechům nové prostředí přinese štěstí. Čekání na titul mistrů světa je totiž až bolestně dlouhé, 11leté. S poslední medailí je to jen o trochu lepší, bronz brali Češi naposledy před 9 lety. „Úspěch už by byl potřeba,“ dobře ví Straka. „Čekání je delší, ale v hlavách si to nepřipouštíme,“ dodává Šulák.

Zbytek informací o MS najdete v Aha! 3.6.2021



Přečtěte si
j.p.toman
3. 6. 2021 • 08:41

Tohle už jsme slyšeli několikrát. Nějak naším hokejistům otrnulo.

stařec
3. 6. 2021 • 07:21

Hokejisti pro srandu králikům,trener na baterky a prý medaj­le??Ku­lový,­poje­dou po Finech domů!!

stoura
3. 6. 2021 • 05:24

A je to tady zas, zase plnou hubu keců o medaili, však oni si s Vámi Finové vytřou p...l!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.