Hokejisty dnes čeká čtvrtfinále s Američany: Otloukánci vs. raubíři | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hokejisty dnes čeká čtvrtfinále s Američany: Otloukánci vs. raubíři

Roman Červenka a Vladimír Sobotka se radují z úvodní trefy proti Švýcarsku
Roman Červenka a Vladimír Sobotka se radují z úvodní trefy proti Švýcarsku (Michal Beránek / Sport)

Bruslí jako šílení, v jednom kuse do někoho narážejí, pokoutně se ohánějí hokejkami i pěstmi. Na ledě z nich jde strach. Naposledy poslali do špitálu hned dva Švédy. Dnes se americkým raubířům postaví ve čtvrtfinále MS do cesty čeští otloukánci (15:20, ČT sport)!

Že je to pech, když pro klíčový souboj nafasovali jediný neporažený tým, který zatím na turnaji seřezal všechny protivníky? Možná více než hokejový um budí respekt důrazný styl zámořských chasníků... „Hráli jako prasata! Idioti!“ zuřili Švédové po úterním duelu (3:4pp) o první místo ve skupině. Po nefér zákrocích soupeřů přišli o opory Sandina a Peterssona, tržné rány v obličeji si odnesli Everberg a Raymond. „Američané jsou velmi kvalitní tým, který na turnaji ještě neprohrál. Musíme se pořádně připravit,“ hlásil kouč Jalonen, aniž by specifikoval, na co se připravit. No přece na zákeřnosti!

Možná je klika, že Češi už jsou z turnaje dokonale obouchaní. Vyražené zuby, tržné rány, otočená kolena či hromada nastřelených nohou – český lazaret letos nemá obdoby. „Máme strašnou smůlu, ale takové situace tým semknou,“ mínil kapitán Červenka. Přesně tak, nějaká ta americká ubohost už nikoho nerozhodí. Takže teď už jen si dnes pohlídat, aby nás borci USA netrumfli i hokejově. „Bude to o málo gólech, takže musíme hrát dobře defenzivně. A získat zpátky energii,“ plánoval si trenér českého nároďáku.

Vítej, medailové Tampere!

Nechtěli se stěhovat z Rigy, ale nakonec už pro čtvrtfinále museli. Nicméně po příjezdu do Tampere na český tým dýchla vůně šampaňského a loňských bronzových oslav. „Velmi dobře to tady známe z minulého roku, máme na Tampere krásné vzpomínky,“ liboval si i trenér Jalonen. I kvůli němu dnes budou finští fanoušci na české straně!

Jak ve čtvrtfinále?

  • V případě remízy se bez úpravy ledu prodlužuje o 10 minut, hraje se 3 na 3.
  • Pokud se nerozhodne, následují nájezdy (5 střelců na každé straně, při remíze pak do rozhodnutí).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.