Manželé-právníci chránili svůj palác před demonstranty: Stůj, nebo paninka vystřelí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Manželé-právníci chránili svůj palác před demonstranty: Stůj, nebo paninka vystřelí!

Manželé pracují jako právníci, specializují se na újmu na zdraví. Mark McCloskey v minulosti zastupoval oběť policejního násilí.  Manželé žijí v extravagantní vile v luxusní uzavřené rezidenční oblasti.
Manželé pracují jako právníci, specializují se na újmu na zdraví. Mark McCloskey v minulosti zastupoval oběť policejního násilí. Manželé žijí v extravagantní vile v luxusní uzavřené rezidenční oblasti.  (Foto Reuters)

Demonstranti pochodující uzavřenou rezidenční čtvrtí v americkém Missouri narazili na nečekanou překážku: v tažení přes soukromou ulici jim zabránila dvojice ozbrojených manželů!

Zatímco právnička Patricia McCloskeyová (61) na demonstranty mířila ruční střelnou zbraní, její manžel Mark (63) – povoláním rovněž právník se specializací na případy týkající se újmy na zdraví – byl vyzbrojený dokonce samonabíjecí puškou AR-15. Dvojice střežila svůj luxusní dům v prominentní čtvrti, do které se prolomil dav požadující rezignaci starostky Lydy Krewsonové, která bydlí nedaleko domu McCloskeyových. Krewsonová se v pátek dopustila kontroverze, když zveřejnila seznam a adresy osob vyžadujících policejní reformu. Za incident se omluvila na Twitteru, odstoupit však nehodlá.

Strach o život

„Dav asi sto lidí se prodral historickou branou, zničil jí a vydal se k mému domovu, když jsme venku obědvali. Báli jsme se o život,“ prohlásil Mark McCloskey pro lokální televizi KMOV. Případ teď vyšetřuje policie, právní zástupce McCloskeyových je ovšem přesvědčen, že konali v souladu se zákonem. Americké právo majitelům povoluje použít násilí v případě, že na jejich pozemek či do domu vstoupí nepovolaná osoba. Podle jednoho z manželů jim dav vyhrožoval smrtí a zapálením jejich domu. Slovní střet demonstrantů s manželi byl zaznamenán na video, ze záznamu však nelze rozeznat povahu rozhovoru.

Přečtěte si
-bello-
1. 7. 2020 • 23:23

airbnb

-bello-
1. 7. 2020 • 23:22

Takhle by u nás měli vítat airbnb .Marvanová na Magistrátě slibovala zatočit s tím, ale už couvá a přesouvá to na pravomoce SVJ Tzn., že nula od nuly pošla a řeší se to už 7. rok !!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.