Letná proti Babišovi: Skonči, žádali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Letná proti Babišovi: Skonči, žádali...

Na Letné se sešlo asi 250 tisíc demonstrantů.
Na Letné se sešlo asi 250 tisíc demonstrantů. (Foto Aha! – Mária Rušinová, Jakub Poláček, Robert Klejch, Facebook Andreje Babiše, ara)

Zaplněná pražská Letná včera po 4 měsících opět demonstrovala proti premiérovi Andreji Babišovi (65, ANO). Přibližně 250 tisíc lidí chtělo buď změny ve vládě a zbavení se Agrofertu, nebo konec šéfa vlády. Ten měl ale jiné starosti.

Co chtějí
Požadavky »Chvilkařů« jsou odvolání ministryně spravedlnosti Marie Benešové (71, za ANO) a také, aby se Babiš definitivně odstřihl od Agrofertu, který je ale ve svěřenském fondu. Pokud to premiér nebude chtít splnit, má do konce roku odstoupit, jinak jsou prý lidé ochotní znovu vyjít do ulic.

Zemědělci na traktorech i Maxipes Fík
Demonstraci pořádal spolek Milion chvilek pro demokracii. Lidé se začali srocovat na Letenské pláni před 14. hodinou, kdy měla akce vypuknout. Na té mimo jiných vystoupil i šéf spolku Mikuláš Minář (26). Ten také upozornil na své desky s populární večerníčkovou postavou Maxipsem Fíkem. Má je od první třídy a prý mu pomáhají, aby se nebral tak vážně. Prohlásil, že i lidé mají být hlídacím maxipsem demokracie a vyzval Babiše k diskuzi, aby jej lidé nepovažovali „za bábovku“. Mezi řečníky se objevila i řada osobností v čele s herci Ivanem Trojanem (55) a Bolkem Polívkou (70). K vidění ale byly i traktory, na kterých přijelo několik zemědělců, kteří tento slib dali už na první akci letos v červnu.

Radši makal ve fitku
Babiše nechala akce na Letné zřejmě zcela klidným. Na sociálních sítích raději zveřejnil fotografie, jak maká ve fitku i ze setkání s hercem Danielem Radcliffem, známým díky roli Harryho Pottera. „Máme svobodu a demokracii a to jsme přesně před 30 lety chtěli. Je skvělé, že lidi můžou vyjádřit svůj názor a nikdo je přitom neperzekuje a nenapadá,“ uvedl premiér pro Aha! a upozornil na oslavy 17. listopadu a projev, kterým prý dnes mnohé překvapí.

 

 

 

Přečtěte si
-bello-
18. 11. 2019 • 01:27

Mně to přijde trapný!

zadnice
17. 11. 2019 • 17:59

Mináři najdi si raději práci, ale Ty vlastně nic než mlejt hubou neumíš!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.