V Praze bouřila Letná: A co Babiš a Zeman? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

V Praze bouřila Letná: A co Babiš a Zeman?

Milionu chvilek se opět podařilo dostat na Letnou statisícové davy lidí.
Milionu chvilek se opět podařilo dostat na Letnou statisícové davy lidí. (Foto Aha! – T. Tran, M. Rušinová, ČTK/V. Šálek, M. Říhová)

Zatímco pražská Letná se v sobotu chystala na obří protibabišovskou demonstraci, český prezident Miloš Zeman (75) už měl tou dobou svůj program v Bratislavě odbytý. A další položku v seznamu »dosud nesplněných přání« si Zeman mohl odškrtnout.

Dostat na Letnou stotisícové davy – podobně jako letos v červnu – se v sobotu podařilo spolku Milion chvilek pro demokracii. Podle policie se na protibabišovském protestu sešlo asi čtvrt milionu lidí.

Místopředseda »Chvilkařů« Mikuláš Minář opět premiéra Andreje Babiše (65, ANO) vyzval k demisi, spolu s ním se má poroučet také ministryně spravedlnosti Marie Benešová (71, za ANO). „Věříme, že na naši výzvu odpovíte, jinak si lidé řeknou, že jste bábovka,“ rozvášnil se Minář. A Babiš? Ten požadavky z Letné označil za absurdní a raději sobotu věnoval cvičení ve fitku. Snímek pak pověsil na sociální sítě.

Dočkal se
To už o několik hodin dříve si svůj program na Slovensku odbyl také prezident Miloš Zeman. Ten na zlomové okamžiky našich dějin zavzpomínal už o den dříve v Bratislavě. Se svým protějškem, Zuzanou Čaputovou (46), si v sobotu u Univerzity Komenského v Bratislavě připomněli studentskou demonstraci. Česká delegace ale měla v Bratislavě ještě jeden úkol, a to otevřít nové kulturní a ekonomické zázemí, Český dům. „Člověk si má občas splnit nějaký sen. Jedním z mých snů bylo otevření Českého domu v Bratislavě. Trvalo to pět let,“ nechal se slyšet prezident.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.