5 tipů, jak auto proměnit v karavan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

5 tipů, jak auto proměnit v karavan!

I v obyčejném kombíku můžete pohodlně spát.
I v obyčejném kombíku můžete pohodlně spát. (Foto scom, ara)

Chystáte se do přírody či kempu a nemáte ani stan, ani karavan? Nevadí! S drobnými úpravami můžete na víkendový výlet vyrazit i v obyčejném kombíku. Stačí jen vědět, jak na to.

Základem je auto, které nabízí dostatek prostoru, abyste se v něm po sklopení zadních sedaček pohodlně natáhli. Třeba kombík. Sice budete muset omezit množství bagáže, ale oproti stanu půjde i bezpečně zamknout, a prakticky stále budete mít sbaleno pro případnou změnu lokality. Stačí jen pořídit několik vychytávek, které vám s přeměnou auta v pojízdný hotel pomůžou.

Vytvořte postel
Přední sedačky posunout úplně dopředu, zadní sklopit. Pokud vznikne úplně rovná plocha, stačí jen natáhnout nafukovací karimatku nebo matraci a máte vystaráno. V řadě kombíků ale zůstane mezi kabinou a kufrem schod. Problém můžete vyřešit třeba použitím fasádního polystyrenu, který nařežete na potřebnou velikost a kufr vyrovnáte. Anebo pořídíte speciální automatrace na míru vozu.

2. Vždy větrejte
Se zavřenými dveřmi proměníte auto v parném létě v saunovou komoru, proto nechte pootevřená okénka. Vychytávkou jsou větrací háky či zarážky, které vám dovolí nechat víko kufru pootevřené, a přesto ho můžete i zamknout. Využijí ho také pejskaři, kteří nechávají zvíře v kufru.

3. Zatemněte kabinu
Bez zatemnění by vás ze sna probral první ranní paprsek slunce. Pořiďte si proto zatemnění skel. Třeba elektrostatickou fólii, která jde z oken v případě potřeby i snadno sundat, nebo protisluneční návleky, které se zavírají do dveří a mohou stínit, i když je okno otevřené.

4. Přibalte koupelnu
Zatímco v kempech je hygienické zázemí samozřejmostí, v přírodě si musíte vystačit s tím, co si přivezete. Zkuste zapátrat v autopotřebách nebo na internetu. Sehnat se dá i přenosná sprcha, která pomocí autozásuvky ohřeje vodu a pumpuje ji do houbičky, kterou se umýváte. Nebo záchod, který připevníte na kolo vozu.

5. Nezapomeňte gril
Vzít si s sebou gril se vyplatí, i když míříte do kempu. Malé plynové cestovní grily nezaberou skoro žádné místo a budete mít jistotu teplého jídla.



Přečtěte si
Josef124
16. 12. 2023 • 21:22

To je zajímavý . My máme velký stan z https://armik.cz/ , ale hodilo by se nám nějaké větší auto, abychom si s sebou mohli brát ještě víc věcí. Co si nevezmeme, to nemáme a abychom měli dovolenou ještě pohodlnější, tak bychom potřebovali ještě třeba větší vařič, samonafukovací matrace atd.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.