Veterinář léčí zdarma zvířata bezdomovců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Veterinář léčí zdarma zvířata bezdomovců

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (Profimedia)

Bezdomovectví je v Americe čím dál tím větší problém. Na ulici je podle odhadů přes půl milionů lidí. Nejhorší je situace v Kalifornii, kde jen za loňský rok bylo bez střechy nad hlavou přes 150 tisíc osob.

A právě jim se snaží pomáhat veterinář Stewart Kwane (49) – jejich mazlíčky jim léčí zcela zdarma! Lidem na okraji společnosti a jejich chlupatým parťákům pomáhá už od roku 2011. „Beru to spíš jako osobní misi, miluji tu práci,“ říká Stewart. Jeho ordinací je ulice. Nejčastěji ho potkáte s brašnou, v níž nosí lékařské vybavení a ochotně pomáhá všem, kteří to potřebují. Aby měl na potřebnou činnost dostatek financí, rozhodl se uspořádat sbírku. I když péči o zvířata provozuje bezplatně, ošetření přesto něco stojí. Odblešení či vakcíny vyjdou v přepočtu na asi dva tisíce korun, ovšem třeba odstranění nádoru či zubní extrakce šplhají až ke 35 tisícům a výše. „Chci pomáhat dál, proto i já potřebuji trochu pomoci,“ říká Stewart.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.