Paroháče v Opavě netrefili ani nadvakrát: Daněk vs. veterinář 2:0! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Paroháče v Opavě netrefili ani nadvakrát: Daněk vs. veterinář 2:0!

Daněk strážníkům před soubojem ochotně zapózoval.  Poté ale ladně prchl přes ploty pryč.  Veterinář se narkotizační puškou netrefil.
Daněk strážníkům před soubojem ochotně zapózoval. Poté ale ladně prchl přes ploty pryč. Veterinář se narkotizační puškou netrefil. (Foto MP Opava )

Kuriózní souboj veterináře s uspávací puškou a statného daňka vyzněl jasně pro divou zvěř. Ladnými skoky unikl dvěma pokusům ho uspat a odvézt do lesa. Odklusal tam sám.

Daněk se potuloval v okolí Tyršova stadionu. „Vzhledem k tomu, že probíhá říje a samci mohou být agresivní, rozhodlo se o jeho uspání a převozu do lesa,“ uvedl ředitel městské policie Jiří Klein. 
Na místo byl povolán veterinář s uspávací puškou. Jenže ten se netrefil, daněk ladně prchl přes ploty pryč. Akce byla proto odvolána. 
Po půlhodině se daněk opět objevil na stadionu a začal druhý poločas. Situace se ale nachlup opakovala a paroháč definitivně zmizel. „Daňkovi gratulujeme, byl lepší,“ uzavřel Klein.


Před myslivci byl v bezpečí


Při odchytu psů či koček mají strážníci situaci jednoduchou. Mají zvíře kam umístit. Když se do města zatoulá divoká zvěř jako daněk, to je už něco jiného. „Domlouváme na tyto případy veterináře, který věc řeší narkotizační střelou. Myslivci ve městě zasahovat nesmějí,“ podotkl mluvčí strážníků Marek Dýčka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.