Matka utýraného Marečka (†2) Simona T.: Hrozí jí 5 let za mřížemi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Matka utýraného Marečka (†2) Simona T.: Hrozí jí 5 let za mřížemi

K prvnímu soudnímu jednání přišla také matka utýraného chlapce Simona T. (19). Svoji svědeckou výpověď ale nedokončila. Po přestávce se už před senát nedostavila.
K prvnímu soudnímu jednání přišla také matka utýraného chlapce Simona T. (19). Svoji svědeckou výpověď ale nedokončila. Po přestávce se už před senát nedostavila. (Blesk. cz - Michal Israel Volf)

Ohrožování výchovy a neposkytnutí pomoci. Za to si může Simona T. (19) odsedět až pět let za mřížemi. Podle státního zástupce mohla smrti svého syna Marečka (†2) zabránit.

Žena údajně věděla, že synka jeho otčím Josef K. týrá. Muž se v těchto dnech zpovídá z Marečkovy vraždy před Krajským soudem v Ústí nad Labem a hrozí mu až výjimečný trest. Žena navíc už dříve přiznala, že bezbrannému chlapci občas také drsně nařezala. „Jednou jsem to přehnala, když jsem mu dala na zadek rukou a on měl pak modřiny,“ vypověděla. Znovu pak už do soudní síně nedorazila. „Nepřišla ani na další dvě líčení, ve středu by ji proto měla předvést policie,“ sdělila soudkyně Halka Lacinová.

Rozhodne znalkyně?

Ve výpovědi obžalovaného Josefa K. jsou nesrovnalosti, týkající se kousanců a spálenin na tělíčku mrtvého Marečka. Muž údajně chlapce kousl jen jednou, když už nejevil známky života. Popálená místa zřejmě od cigaret vysvětlit nedokázal. Bude proto záležet na další výpovědi Simony T. a případně znalkyně z oboru patologie.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.