Zorka Kohoutová (†88): ZLOSTÍ JÍ PÁLILI KOŽICHY NA ZAHRADĚ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zorka Kohoutová (†88): ZLOSTÍ JÍ PÁLILI KOŽICHY NA ZAHRADĚ

Zemřela královna české dechovky  Zorka Kohoutová
Zemřela královna české dechovky Zorka Kohoutová (Archiv Blesku)

Byla třikrát rozvedená. Zorka Kohoutová (†88), která podlehla alzheimeru, šla třikrát k oltáři a ani jedno manželství nevydrželo. Poslední manžel, zpěvák Jaroslav Vaňátko (†37), se dokonce rok po rozvodu zabil. Ve středu to bylo přesně 35 let.

Prvním mužem královny české dechovky byl konferenciér a herec Otto Kinský (†75). Ač měl aristokratické jméno, nebyl v přízni se šlechtickým rodem. Prý maximálně jako levoboček, jak sám s úsměvem říkával. Oba byli velice mladí. „Tvořili moc pěkný pár, slušelo jim to spolu,“ vzpomíná zpěvačka Yveta Simonová (90). Vztah ale dlouho nevydržel.


Slavný druhý
Osudovým mužem Zorky se pak stal slavný hudební skladatel Karel Valdauf (†68), autor dodnes hraných oblíbených písní jako Pod jednou střechou či Až nás cesty svedou. Měli spolu dva syny – Jana (61) a Daniela (53). Pak se uznávaná zpěvačka s ojedinělou barvou hlasu zakoukala do mladšího kolegy Jaroslava Vaňátka.

Oheň z kožichů
Když to zjistil její přísný a pořádkumilovný manžel, bylo zle. Pamětníci vyprávějí, že vběhl do domu a ze skříní vyndal všechny kožichy a drahé róby, v nichž Zorka vystupovala. Vyhodil je na dvůr, kde hromadu luxusního oblečení nelítostně polil benzinem a zapálil. Potom ženu jen v tom, co měla na sobě, vykázal z bytu. Následoval rozvod.

Démon alkohol
Zorka do toho potřetí praštila na hradě Karlštejn. Jaroslav byl o 16 let mladší. Jak šla léta, vedle slavnější manželky se cítíl čím dál hůř. Mindráky bohužel hojil alkoholem. To se promítalo i do práce a zpěvačce se to vůbec nezamlouvalo. Následoval třetí rozvod. Vaňátko si asi rok po něm 21. srpna 1984 sáhl na život. „Ano, Zorka Kohoutová mi říkala, že odešel dobrovolně z tohoto světa,“ potvrdil informaci Aha! hudební publicista Miloš Skalka (71).

Okouzlila i v cizině
Měla tak dobrý hlas, že mohla slavit úspěchy i v Americe. Když byla u kamarádky v New Orleans, hrála tam kapela píseň Škoda lásky trochu falešně. Zorka ji zazpívala správně a oslovil ji tehdejší manažer Barbry Steisandové (77). Nabídl Kohoutové, že jí sjedná angažmá. Ta ale odmítla! Později vysvětlovala, že dala přednost synům.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.