Vysloužilá prostitutka z Pitavalu Vlčková (†45): Tajila vážnou nemoc! I před kamarády... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vysloužilá prostitutka z Pitavalu Vlčková (†45): Tajila vážnou nemoc! I před kamarády...

V roli prostitutky Rádlové v seiálu Malý Pitaval (1986) bo boku Pavla Zedníčka (69)
V roli prostitutky Rádlové v seiálu Malý Pitaval (1986) bo boku Pavla Zedníčka (69) (Foto: ČT, ara)

Leta se tradovala, že v roce 1989 zemřela na infarkt. Kolegové Věry Vlčkové (†45), která si zahrála vysloužilou prostitutku v posledním dílu Malého pitavalu z velkého města s názvem Valutová příhoda, až nyní prozradili, že ji zabila zákeřná choroba!

Nemoc prý udeřila nečekaně a měla bohužel rychlý průběh. „Byla to taková rychlovka. V červnu se s námi rozloučila před divadelními prázdninami, v září přišla v paruce a v prosinci umřela,“ svěřil deníku Aha! Zdeněk Žák (67), který s ní hrál v bývalém Realistickém, dnes Švandově divadle.



Už nebudu jako dřív
„Věra byla vážně nemocná, ale vůbec o tom nemluvila,“ potvrdila Aha! Marta Vančurová (70). „Pamatuji si, že jsem ji jednou potkala a ona mi řekla – já už nikdy nebudu jako dřív... Až zpětně jsem si uvědomila, že se to týkalo nemoci,“ zavzpomínala herečka, která o pár let později prodělala rakovinu prsu. Se kterou nemocí Vlčková bojovala, nikdo z jejích kolegů neví, protože si to nechala pro sebe. Zemřela 21. prosince 1989, jen krátce po dotočení svého posledního filmu Vrať se do hrobu!, v němž ztvárnila postavu ředitelky gymnázia.



Nezkazila žádnou legraci
Jejím manželem byl plicní lékař Josef Vocelka, s nímž měla dvě děti. Kolegové na ni vzpomínají především jako na vynikající herečku (za své výkony v rolích Ďábla v inscenaci Merlin aneb Pustá zem a Iry ve Třech dívkách v modrém získala těsně před smrtí Cenu Jaroslava Průchy) a taky bezvadnou kamarádku, která nikdy nezkazila žádnou legraci. „Za totáče jsme jezdili ve třech lidech na pionýru v noci po Praze. Z klubu jsme byli lehce ovíněni a Věra pak cestovala celou noc tramvají po Praze a ráno šla rovnou na zkoušku,“ prozradil Aha! Žák. „Vždycky v tramvaji usnula, na konečný ji vzbudili a ona si zase přesedla do jiný a takhle jezdila až do rána,“ dodal herec pobaveně.

Z podvodníka právníkem
Nejmladšího z trojlístku tureckých podvodníků, které Vlčková pomohla odhalit v Pitavalovi, ztvárnil Marek Pavlovský (50). Výrazný černovlasý hubený mladík, který si o dva roky později zahrál také v seriálu Cirkus Humberto syna Václava Postráneckého (†75) a Jany Paulové (64), jenž v posledním díle přijde o nohu, se nakonec nestal hercem, ale renomovaným pražským právníkem. Na obrazovce se tak v současné době objevuje hlavně jako advokát.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.