Úmrtí královny české dechovky Zorky Kohoutové (†88): KOLAPS! SMRT V BLÁZINCI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Úmrtí královny české dechovky Zorky Kohoutové (†88): KOLAPS! SMRT V BLÁZINCI!

Zemřela královna české dechovky Zorka Kohoutová
Zemřela královna české dechovky Zorka Kohoutová (Blesk - Martin Hykl)

Scéna české dechovky přišla o svou královnu! Zorka Kohoutová (†88) odešla v pondělí do hudebního nebe. Smrt ji zastihla v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích, kde prožila poslední roky svého života.

Smutná zpráva o jejím odchodu zdrtila krále české dechovky Josefa Zímu (87), s nímž pravidelně vystupovala v jeho pořadu Sejdeme se na Vlachovce. „Pepíček se to jistě dozvěděl z televize, a jak ho znám, tak je z toho hodně špatný. Proto ani nezvedá telefon,“ řekla deníku Aha! Yvetta Simonová (90). „Byla to moje přítelkyně a výborná zpěvačka s krásnou barvou hlasu. Zpívala duší,“ zavzpomínala na Zorku. „My jsme se neustále stýkaly, chodily jsme spolu na obědy,“ dodala Yvetta smutným hlasem.


Dárek od Havlové
Smrt Kohoutové jistě zasáhla také Dagmar Havlovou (66). Patřila totiž mezi oblíbené zpěvačky její maminky. Ráda Zorku poslouchala a byla to její dlouholetá kamarádka, navíc slavila narozeniny o den později. „Byla to hodná, nezáludná žena,“ prohlásila už dříve o zpěvačce bývalá první dáma, která nechyběla ani na oslavě Zorčiných osmdesátin. „Darovala jsem jí prstýnek pro štěstí,“ prozradila Havlová.

Sužovala ji nemoc
Léta bojovala s Alzheimerovou chorobou a už od roku 2014, kdy prodělala kolaps, na tom byla dost mizerně. „Jsem z toho celá špatná, co se stalo. I když jsem věděla, že je nemocná, tak tahle zpráva vás zaskočí,“ sdělila Aha! se smutkem v hlase Simonová.

Zpívala i v Americe
Se skladatelem Karlem Valdaufem (†68), který zemřel již v roce 1982, měla zpěvačka dva syny. Za jejich narození jí manžel složil píseň Tvé vlasy kvetou, která se stala hitem. Zorka zpívala nejen s orchestrem svého manžela, ale také s kapelou Kutilka. Často mívala koncerty v Německu, kde natočila několik desítek písniček. Jezdila pravidelně do USA, kde vystupovala na zaoceánských lodích. Díky lákavým nabídkám mohla dělat konkurenci i Barbře Streisandové (77), avšak raději zpívala česky. Jejím největším hitem bylo Mládí nevybouřené nebo Tvé vlasy kvetou, maminko.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.