Plážové stany: Lepší než slunečník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Plážové stany: Lepší než slunečník

Plážové stany jsou v posledních letech čím dál populárnější.
Plážové stany jsou v posledních letech čím dál populárnější. (istock.cz)

Doba dovolených je tu a u vody teď rodiny tráví spoustu času. Děti, babičky, domácí mazlíčci... Před slunečními paprsky se chce schovat každý. A stín si můžete snadno přibalit do prázdninového zavazadla.

Ideální na dovolenou
Plážové stany jsou v posledních letech čím dál populárnější. Na teplé měsíce se sice většina z nás těší, na druhou stranu všeho moc škodí a sluneční paprsky (zvlášť u moře) pálí nemilosrdně. Plážový stan je elegantním řešením, poskytuje účinnou ochranou nejen proti slunci (díky UV filtru), ale také proti větru i lehkému dešti. Navíc je většina modelů lehkých, skladných a snadno se staví.

Hodí se nejen na pláž

Jsou vhodné rovněž jako ochrana pro malá miminka, pro která je dlouhodobý pobyt na slunci nebezpečný. Plážový stan si můžete vzít například na hudební festival nebo jako přístřešek na rybaření.



Jak vybírat?
Velikost – většina plážových stanů je určena pro 2 – 3 osoby.
Hmotnost – stany jsou velmi lehké, ale hmotnost a rozměry sbaleného stanu se mohou lišit. Pokud jste při přepravě limitováni místem, zaměřte se na tyto údaje.
Ochrana proti slunci – existují stany s UV filtrem. Mohou chránit i před větrem. Podívejte se i na systém kotvení.
Účinné i proti dešti– ty s vodním sloupcem do 500 mm odolají spíše kratšímu mrholení. Existují ale i takové, které zvládnou 3000 mm, tedy celkem silný déšť.
Materiál – vnějším materiálem je většinou polyester různé kvality, ptejte si i na impregnaci a zkontrolujte si podlážku, zda je pevná.
Stavba – populární jsou mj. samorozkládací stany, které se jen vytáhnou z obalu a rozloží se samy, pak už je stačí jen ukotvit.

Plážový stan Crivit
Ideální ochrana proti větru a slunci u vody nebo na zahradě, tkanina s ochranou proti UV záření, sklolaminátové nástrčné tyčky
Prodává Lidl, cena 499 Kč

Plážový stan Spokey Nimbus
Plážový stan – pro 2 osoby; vodní sloupec 450 mm; materiál konstrukce: laminát, hmotnost 900 g
Prodává Alza, cena 489 Kč

Přístřešek Husky Blum
Durawrapová jednoduchá konstrukce je dostatečně pevná, aby vydržela nárazový vítr na pláži. Součástí jsou ocelové kolíky a opravárenský set pro případná poškození. Hlavní výhodou přístřešku oproti klasické variantě je jeho prodloužená podlážka.
Prodává 4camping, cena 930 Kč

Zástěna Easy Camp Ocean
Tento stan oceníte při parných letních dnech, kdy vám vytvoří příjemný stín. Ideální i při lehkém deštíku, protože se pod ni můžete schovat.
Prodává 4camping.cz, cena 951 Kč

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.