Co dělat, když ztratíte klíče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Co dělat, když ztratíte klíče!

Vždy je třeba vyměnit vložku zámku.
Vždy je třeba vyměnit vložku zámku. (Foto scom, ara)

Je tu čas adventu, čas vánočních večírků, svařeného vína a zběsilých nákupů. V tom shonu, stresu a ruchu někdo ztrácí hlavu, a někdo zase klíče. Těžko říct, čím si zaděláváte na větší problém. 

3 rady v případě 
ztráty klíčů
1. Zkuste si vzpomenout, 
kde jste klíče ztratili

Určení místa, kde jste své klíče ztratili, a zda existuje potenciální ohrožení vaší bezpečnosti, je prvním krokem ve chvíli, kdy zjistíte, že klíče postrádáte. Pokud si nemůžete vzpomenout nebo si nejste jistí, kde mohly klíče zůstat, hrozí, že by se mohly dostat do nesprávných rukou. Může tak hrozit nejčernější varianta, kterou je vloupání zlodějem za pomoci vlastního klíče. Takovou situaci pak budete v pojišťovně špatně vysvětlovat, a pravděpodobně tak přijdete i o pojistné plnění.

2. Zavolejte zámečníka

Určitě neponechávejte situaci náhodě. Obzvlášť﷯ pokud nevíte, kde jste klíče ztratili a kdo je mohl najít. Vždy raději zavolejte zámečníka, nejen aby vám případně otevřel dveře, ale aby rovnou vyměnil zámkovou vložku. Samotnou výměnu nepodceňujte a volte bezpečnostní zámky. „Pokud už voláte zámečníka, vyplatí se volat prověřené firmy a nechat si rovnou zkontrolovat kvalitu zabezpečení vstupních dveří. Obecně platí, že zloději odolají pouze dveře, které jsou minimálně ve třetí bezpečnostní kategorii, se zámkem a kováním minimálně ve stejné bezpečnostní kategorii,“ doporučuje Ivan Pavlíček.

3. Nechte vyrobit 
náhradní klíče

Až vám zámečník otevře byt a vymění zámek, nechte si udělat náhradní klíče. Pokud máte dobré vztahy se sousedy, dejte si náhradní k nim nebo si je nechte v kanceláři či u přátel nebo rodiny, hlavně ne pod rohožkou, ty časy jsou již dávno pryč.

Ivan Pavlíček, Next

Ivan Pavlíček, Next

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.