Lékaři tvrdili, že je zdravá: Mirinka (2) ale měla nádor jako vejce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lékaři tvrdili, že je zdravá: Mirinka (2) ale měla nádor jako vejce!

Mirinka musela v nemocnici podstoupit operaci a 16 chemoterapií.
Mirinka musela v nemocnici podstoupit operaci a 16 chemoterapií.  (Foto ara)

Mít zdravé dítě , to je sen každé matky... Takové štěstí však neměla Mirka Kallaiová (25) z Děčína, které onemocněla dcera Mirinka (2) rakovinou. Lékaři nejdříve tvrdili, že je holčička zdravá, pak jí našli nádor v hlavě o velikosti velkého vejce.

„Miruška se narodila jako každé zdravé děťátko. Prospívala velmi dobře. Všechno to začalo v červnu minulého roku. Začala se motat a bolela ji hlavička,“ vypráví maminka tří dětí Mirka Kallaiová. Když šla s dcerou k doktorovi, sdělili jí, že Mirinka je v pořádku a nic jí není. Jenže matka Mirka vycítila, že se lékaři mýlí. Jela proto s dcerou do nemocnice v Ústí nad Labem.

16 chemoterapií
„Tam se jim Mirinčin stav nelíbil. Hospitalizovali nás. Pořád jsem doufala, že to bude nějaká prkotina. Po vyšetření za mnou přišel doktor a oznámil mi, že dcera má zhoubný nádor v hlavičce s názvem meduloblastom. Do deseti minut mi Mirušku napojili na všelijaké přístroje a odvezli ji na jipku, s tím, že druhý den bude operace,“ říká Mirka. Dívence odstranili celý nádor o velikosti velkého vejce. Poté podstoupila 16 chemoterapií. „Naše malá bojovnice to zvládá na jedničku. Jsou dny, kdy jí je hodně, opravdu hodně špatně, ale jsou i dny, kdy jí je dobře a řádí s bráškou a se ségrou,“ dodává maminka.

Víte, že...
...ročně onemocní nádorem meduloblastomem v České republice přibližně 10 až 12 dětí?

Pomozte onkoláčkům
„Materiálně nám pomáhá Nadační fond Šance onkoláčkům,“ říká maminka Mirka. Pokud chcete nadaci finančně přispět a pomoci tak dalším dětem s rakovinou, můžete poslat jakoukoliv částku na transparentní účet 2600717725/2010. Více se dozvíte na www.nfsanceonkolackum.cz.



Přečtěte si
-bello-
17. 5. 2017 • 00:19

Dítěti přeju, aby bylo zdravé a šťastné. Za sebe si přeju, aby už ta matka nerodila.Tohle stačí , dávky nejsou bezedné musí vyjít i na ostatní !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.