Statečná holčička (4): Zatočila s rakovinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Statečná holčička (4): Zatočila s rakovinou!

Adélka
Adélka (Foto: ara)

Nejprve »jen« špatně chodila kvůli pokrčeným kolínkům. Podle doktorů měla Adélka (4) z Karlových Varů nadměrnou tekutinu v kyčlích. Jenže maminka dceři našla velkou tvrdou bouli na zadečku. Nakonec se ukázalo, že holčička má rakovinu!

Po narození byla Adélka zdravě prospívající holčička. „Ve čtyřech měsících byl dceři zjištěn atopický ekzém a alergie na kravské mléko, ale zvládli jsme vše dobře,“ popisuje příběh dcery Karin Kratochvílová. Jenže tím diagnózy nekončily. V roce a půl začala holčička špatně chodit, měla pokrčená kolínka a stále plakala. Podle doktorů měla nadměrnou tekutinu v kyčlích.


Zákeřná nemoc
Když maminka koupala dceru v hypermanganu pro zmírnění ekzému, našla Adélce velikou a tvrdou bouli na zadečku. „Po všech vyšetřeních nám byla sdělená ta nejhorší zpráva. Doktoři mi řekli: vaše dcera má rakovinu!“ říká maminka. Do toho měla Adélka metastáze na obou plicích. Na nic se proto nečekalo a holčička nastoupila na první série chemoterapií. Adélce se zhoršoval stav, přestávala jíst a pít, objevily se infekce a měla zvýšenou teplotu.  

Operace pomohla
„Po čtyřech sériích chemoterapie se rozhodlo, že nádor se zmenšil a už lze operovat. Po operaci pak následovaly ještě dvě série chemoterapií, aby vymizely metastáze,“ dodává maminka. Téměř dva roky už je Adélka »čistá« a užívá si dětského života.

Děti s rakovinou potřebují pomoc
Adélce a její rodině pomáhá materiálně Nadační fond Šance onkoláčkům. Pokud chcete nadaci finančně přispět a pomoci tak dalším dětem s rakovinou, můžete poslat jakoukoliv částku na transparentní účet 2600717725/2010. Více se dozvíte na www.nfsanceonkolackum. cz.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.