Chantal Poullain o rakovině: Koukněte se do supermarketů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chantal Poullain o rakovině: Koukněte se do supermarketů!

Chantal Poullain
Chantal Poullain (Foto: CNC)

Chantal Poullain (60) herečka, která je stále krásná a plná půvabu. Její život, ale pokaždé krásný nebyl. Hořkosti a těžkosti bytí, které občas pocítí každý z nás, se nevyhnuly ani jí. Kromě toho, že se rozvedla, zavinila vážnou dopravní nehodu a prodělala rakovinu, skončila i v divadle Ungelt, kde hrála několik let. Co si myslí o mrše rakovině a jak se k této nemoci postavila?

Před čtyřmi lety charismatická diva onemocněla rakovinou prsu, to byly pro herečku asi nejtěžší časy ze všech. ,,To byl samozřejmě jeden z těch momentů, u kterých bych byla radši, kdyby neexistovaly. Ale přišel, zřejmě mi udělil lekci. Aby mně řekl, že si mám vážit života a štěstí, které mám. Myslím, že mě to mělo přimět vnímat víc samu sebe. Já jsem například opak hypochondra, vůbec se nešetřím.

Ale nejen to. Do podobné situace se dostává tolik žen. Možná, že to mělo smysl, že jsem o tom mohla promluvit ve své knize a upozornit ostatní ženy na důležitost prevence. Opakuji prevence, prevence a hlavně snažit se zůstat pozitivní, psychika je strašně důležitá…,“ prozradila Chantal, jak se cítila v době, kdy s nemocí bojovala, časopisu Téma.

Kouření je lepší než to, co jíme

I když už jí zákeřná choroba postihla, nehodlá se nijak omezovat a přehánět to s opatrností a zdravým stylem. ,,Ne, kouření mě pořád baví. Spousta kamarádů mě zahrnula radami, jak musím změnit svůj rytmus, stravu, přestat kouřit, odpočívat a tak dále. A já jim řekla, že budu papat, co chci, že budu žít na plný pecky a taky budu dál kouřit. Chci žít, ne přežívat. Jasně, koření není zdravé, ale do prčic, koukněte se do supermarketů. Jestli je tam zdravých deset procent potravin, tak je to moc. Ve všem jsou konzervanty, karcinogeny. Rakovinu zdaleka nezpůsobují cigarety, to je takové pokrytectví naší společnosti,“ odpověděla Poullain na otázku, zda jí cigarety nemoc nezprotivila.

Na rozhovor se Chantal Poullain se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zamlzena
1. 5. 2017 • 11:58

A kdo je zodpovědný za zboží, které sem naši obchodníci vědomě nechávají navážet

jity
1. 5. 2017 • 11:15

Tak co je nezdravé kouření nebo koření. Možná to redaktoři napsali jak to řekla Chantal. Ta holt česky nebude umět nikdy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.