Našli 80 let starý »lahváč«! Pivní rarita už vydala své tajemství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Našli 80 let starý »lahváč«! Pivní rarita už vydala své tajemství!

Nálezce osm desítek let starého lahváče Josef Hrabák se sládkovou Natašou Rouskovou a ředitelem pivovaru Tomášem Pluháčkem.
Nálezce osm desítek let starého lahváče Josef Hrabák se sládkovou Natašou Rouskovou a ředitelem pivovaru Tomášem Pluháčkem. (Foto Aha!: Pavel Ryšlink)

Neuvěřitelných osm desítek let ležel na půdě domu v Hulíně zapomenutý lahváč z přerovského pivovaru Zubr. Včera byl otevřen a k překvapení všech ani po letech nechutnal špatně.

Sládková Nataša Rousková, která pivo jako první ochutnala, uvedla, že tekutina v lahvi měla příjemnou vůni jako stará archivní vína. „Ani chuť nebyla nepříjemná, což bylo příjemné zjištění,“ konstatovala. Vzorky pak putovaly do pivovarské laboratoře a také do Ústavu biotechnologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
Lahev objevil před několika dny na půdě domu zemřelé tetičky Josef Hrabák (66) z Hulína. „Pivo tam muselo být ještě po tetiččině tatínkovi. Nejprve mne zaujala pěkná lahev a potom, že byla ještě plná. Že jde o pivo, jsem zjistil z loga pivovaru na lahvi,“ prozradil nálezce Hrabák a dodal: „Zpeněžit mě to rozhodně nenapadlo. Myslím, že pivovaru, kterému jsem ho věnoval, to bude prospěšnější.“



Autor:  rys

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.