Hubneme s Ilonou Csákovou! Jezte jako batole | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hubneme s Ilonou Csákovou! Jezte jako batole

Ilona vaří pro svého syna zdravě.
Ilona vaří pro svého syna zdravě. (Showpix)

Pokud chcete zhubnout, můžete vyzkoušet netradiční dietu. Zkuste se stravovat jako batole.

Zpěvačka Ilona Csáková (40) zjistila, že když vaří pro svého syna Daniela (1) a jí společně s ním, hubne. Dříve se snažila zbavit se kil pomocí často i drastických diet. Dneska říká, že pro štíhlou linii je nejlepší pravidelná strava.

Dospělí se v jídle často odbývají. Vynechávají snídani i svačinu, pak se »nakopnou« sladkou tyčinkou, místo oběda si dají smažený sýr v housce u stánku a večer jsou líní vařit, takže jen vyluxují ledničku.

Příprava jídla malým dětem je ale něco úplně jiného. Jí se pravidelně, žádné smažené a přepálené potraviny, žádná »éčka«, raději hodně ovoce a zeleniny... Zkuste si představit, že i váš organismus si zaslouží pravidelnou stravu a péči. Vyřaďte ze svého jídelníčku to, co byste nedala vlastnímu dítěti. Uvidíte, že se budete cítit lépe.



Co radí Ilona Csáková (40)?

„Jsem motivovaná synem a jeho potřebami. Má nastavené stravování a já si dávám s ním. On třeba miluje polévky, různé vývary a tak. Druhé jídlo si dávám jen někdy, podle hladu. A kolem třetí je malá svačinka, třeba müsli tyčinka. Rozhodně v našem jídelníčku nechybí ovoce, zelenina a čerstvé potraviny.“

Co na to odborník?

Cvičitelka a propagátorka zdravého životního stylu Hanka Kynychová (42) napsala několik knih o hubnutí. Věnuje se dětem, založila občanské sdružení Dětské domovy v pohybu.

„Když má člověk malé dítě, vaří přesně tak, jak se má. Zeleninka, libové masíčko, nekořeněné, nesolené... Navíc dítě jí pravidelně a nepřejídá se. Několikrát jsem si říkala, že kdyby všichni jedli tak jako v prvních třech letech života, všichni by byli štíhlí a zdraví.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.