Hubneme s Ilonou Csákovou! Po porodu shodila 25 kilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hubneme s Ilonou Csákovou! Po porodu shodila 25 kilo

Pečený hejk je v Česku trochu netradiční dobrota.
Pečený hejk je v Česku trochu netradiční dobrota. (Profimedia.cz)

V těhotenství se žena přírůstku váhy a změně postavy nevyhne. Po porodu pak většina novopečených maminek touží zhubnout nebo si zpevnit tělo.

Zpěvačka Ilona Csáková, která v září 2009 porodila syna Daniela, přibrala v těhotenství 25 kilo. Dokázala je však shodit během čtyř měsíců.

Váhový přírůstek v těhotenství je individuální. Některé maminky se zakulatí na zadečku, v tvářích a tukové vrstvy se jim usadí i na stehnech, jiné jsou hubené a těhotenství prozrazuje jen vyklenuté bříško. Přesto však můžete alespoň něco ovlivnit. I když nosíte pod srdcem nový život, neplatí, že byste měla jíst »za dva«.

V prvních dvou trimestrech byste vůbec neměla jíst o moc více, než jste zvyklá. I později byste měkla přijímat okolo dvou tisíc tři sta kalorií denně. Ideální váhový přírůstek v těhotenství je deset až třináct kilogramů. S hubnutím nemá smysl začínat, dokud kojíte. Tvorba mateřského mléka je pro tělo energeticky náročná. Při kojení budete tedy shazovat bez námahy. Dietu nasaďte až po ukončení kojení. Cvičit ale můžete už dříve.



Co radí Ilona Csáková (40)?

„V těhotenství jsem přibrala 25 kilo. Dokázala jsem to ale shodit během čtyř měsíců. Přestala jsem poměrně brzo kojit, takže jsem nasadila dietu. Jedla jsem hlavně bílé maso a zeleninu. Uhlohydrátům, jako jsou cukry a škroby, jsem se vyhýbala.“

Co na to odborník?

Cvičitelka a propagátorka zdravého životního stylu Hanka Kynychová (42) napsala několik knih o hubnutí.

„S kily, které nám zůstávají po porodu, bychom měly něco dělat co nejdříve. Já se přimlouvám za to začít klidně hned po šestinedělí. Ze zkušenosti totiž vím, že když to maminky zanedbají a přijdou do posilovny třeba po roce, většinou přiberou ještě víc a kil se zbavují strašně těžko. Rozhodně doporučuji i ze zdravotního hlediska cviky na posílení svalů pánevního dna.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.