Paranoidní žárlivec zastřelil manželku. Z jeho výplaty prý platila milencům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Paranoidní žárlivec zastřelil manželku. Z jeho výplaty prý platila milencům

Bývalou manželku zastřelil. (Ilustrační foto)
Bývalou manželku zastřelil. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Jaroslava B. z Bzena na Mladoboleslavsku považovali všichni za »neškodného šílence«. A to až do chvíle, kdy v lednu 1969 zastřelil svou exmanželku Blaženu B.

Jaroslav B. se s Blaženou oženil v roce 1939. Od počátku manželství ji podezříval z nevěry. Tvrdil, že si domů vodí milence, které odměňuje podle spokojenosti a výkonu z jím vydělaných peněz. Domníval se dokonce, že mu za okupace záměrně dávala do jídla rtuť, aby byl nemocný a Němci ho za trest poslali do koncentráku. I později stále chodil k lékařům a tvrdil jim, že ho manželka otrávila. Po rozvodu posílal udání na Národní výbor s tím, že Blažena řádně nepečuje o jejich děti a snaží se je zabít.

Svým bludům Jaroslav definitivně propadl 15. ledna 1969. Usoudil, že je smrtelně otrávený a musí zachránit syna, na němž velmi lpěl. Věděl, kde exmanželka schovává náhradní klíče, takže si na ni počkal u ní doma. Když přišla z práce, zastřelil ji loveckou puškou s upilovanou hlavní.  Potom nasedl na moped a odjel do Prahy na nejvyšší velitelství Veřejné bezpečnosti, aby se udal. Na místní stanici VB nešel proto, že se domníval, že všichni tamní příslušníci jsou milenci jeho exmanželky. Jaroslav B. skončil v psychiatrické léčebně. Při vyšetřování případu vyšlo najevo, že Blažena se nikdy nedopustila ničeho, z čeho ji obviňoval. Šlo výhradně o jeho paranoidní představy.

 

 

 

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.