Nenašel manželku, místo toho rozsekal tři děti a tchýní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Nenašel manželku, místo toho rozsekal tři děti a tchýní!

Manžela chytnul amok, rozsekal vlastní rodinu.
Manžela chytnul amok, rozsekal vlastní rodinu. (Profimedia.cz)

Pomsta a nenávist zatemnily mysl Jána F. (26) z Českokrumlovska. Chtěl ublížit nevěrné družce, ale nenašel ji doma. Sekyrou místo ní ubil její tři děti a matku. Nezastavilo ho ani to, že jednou z malých obětí byl jeho vlastní syn.

Ján F. se svou družkou Natašou (25) přišli do jižních Čech ze Slovenska. Žili v obci obývané zejména Romy a pracovali v místním družstvu. Společně vychovávali Natašiny děti Františka (†8) a Denisu (†5). V roce 1987 se jim narodil ještě malý Honzík.

Nataša však nebyla ve vztahu spokojená a stále častěji trávila noci mimo domov. Situace se vyhrotila, když za dvojicí přijela Natašina matka Malvína (†60). Ján F. nemohl tchyni vystát a antipatie byly vzájemné. V červnu 1989 zmizela Nataša na celé tři dny. Když se vrátila, s Jánem F. se bouřlivě pohádali. Muž pochopil, že je mezi nimi definitivní konec, a chtěl dát družce co proto. Nataša se však opět vytratila, tentokrát ke kamarádce na večírek. Ján F., šílený vztekem, vzal nůž a zaútočil na spící tchyni. Potom nůž obrátil proti malému Františkovi.


Bodal tak zuřivě, že zlomil čepel. Došel si tedy pro sekyru a s ní rozpoltil hlavu Denise. Jako poslední přišel na řadu jeho vlastní dvouletý syn. Malvína a Denisa byly mrtvé na místě, chlapci zemřeli druhý den v nemocnici. Ján F. utekl pryč a pokusil se demonstrativně o sebevraždu. Během soudu nepřestal tvrdit, že se na útok nepamatuje. Za čtyřnásobnou vraždu vyslechl rozsudek pětadvacet let za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.