Epileptička rozsekala manžela sekerou a nahlásila jeho sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Epileptička rozsekala manžela sekerou a nahlásila jeho sebevraždu

Fotografie
Fotografie (internal)

Takový »apríl« J. K. z Mohelna na Brněnsku určitě nečekal. V noci 1. dubna 1972 na něj jeho manželka V. K. (32) zaútočila sekerou. A rozhodně nešlo o žádný kanadský žertík.

V. K. počkala, až její muž usne, a pak mu nemilosrdně zasadila šest ran ostřím sekery. Potom vražednou zbraň ukryla a přinesla si připravenou dýku. Tou sekla již mrtvého manžela do krku a položila ji nebožtíkovi za hlavu. Detektivům poté tvrdila, že spáchal sebevraždu. Její průhledná lest pochopitelně nevyšla, mužům zákona stačil jediný pohled, aby poznali vraždu.

Žena se po marném zapírání přiznala, že manžela rozsekala. Prý už nemohla snášet jeho hrubosti, kterých se dopouštěl, když se opil. Vraždu si promýšlela delší dobu, dokonce plánovala různé způsoby provedení, než se definitivně rozhodla pro sekeru.
V. K. se od dětství léčila s epilepsií, proto znalci zkoumali její příčetnost. V sedmdesátých letech se totiž k epileptikům přistupovalo jinak než v současnosti. Jejich choroba se považovala především za psychiatrické onemocnění. V. K. byla odsouzena k šesti letům vězení a k následné ústavní léčbě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.